Asgari Ücretle İlgili Flaş Teklif: Döviz Kurları ve Altın Fiyatlarındaki Artış Asgari Ücrete Yansıtılsın

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, döviz ve altın fiyatlarındaki artışın asgari ücretliyi mağdur ettiğini, ilgili artışın asgari ücrete yansıtılması gerektiğini söyledi.

Asgari Ücretle İlgili Flaş Teklif: Döviz Kurları ve Altın Fiyatlarındaki Artış Asgari Ücrete Yansıtılsın

2020 başında 473 TL'den işlem gören çeyrek altın 840 TL'ye kadar yükselirken, 5.95'ten 2020'ye giren dolar fiyatları ise 7.30 TL'ye yükseldi. Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 1 Ocak'ta maaşıyal 5 çeyrek altın alabilen asgari ücretlinin bugün aynı maaşla 3 çeyrek altın alabildiğini, asgari ücretlinin dolar bazındaki kaybının ise 7 ay içerisinde 572 TL olduğunu belirtti. Gürer, "Sene başında maaşıyla 390 dolar alabilen asgari ücretlin aradan geçen 7 aylık süre zarfında maaşında alabildiği dolar miktarı 320 dolara düştü. Bir asgari ücretlinin döviz üzerinden maaş kaybı 70 dolar oldu. Yani asgari ücretlerin maaşı dolar karşısında 527 TL eridi" ifadelerini kullanırken, yıl başında asgari ücrete yapılan zammın dolar ve altın fiyatları karşısında değerini yitirdiğini bu sürece müdahale edilmesi gerektiğini söyledi.  

Döviz ve altın fiyatlarındaki artışın toplumun her kesimini etkilediğini söyleyen Niğde Milletvekili, "Bu artışlardan sadece asgari ücretliler ve emekliler değil, üreticiler ve çiftçiler de olumsuz etkileniyor. Maliyetler arttığı için ürününü değerinde satamayacak olan çiftçi, belki de önümüzdeki yıl ekim yapamayacak duruma gelecektir" diye konuştu.