Asgari Ücretle İlgili Flaş Gelişme! Ortak Açıklama Geliyor...

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK, asgari ücret tespit komisyonlarına ilişkin son gelişmeler ve beklentilere dair ortak açıklama yapacak. Türk-İş , Hak-İş ve DİSK, yarın Asgari Ücret Tespit Komisyonunun çalışmalarına dair ortak açıklama yapacak. Türk-İş'in sosyal medya hesabından konuya dair yapılan bilgilendirmede, üç işçi konfederasyonunun açıklamasının yarın saat 11.15'te Türk İş Genel Merkezi'nde gerçekleşeceği belirtildi.

Asgari Ücretle İlgili Flaş Gelişme! Ortak Açıklama Geliyor...

Asgari Ücretle İlgili Flaş Gelişme! Ortak Açıklama Geliyor...

Türk-İş Açıklamasında, "2020 Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarını değerlendirmek üzere, üç işçi konfederasyonu (Türk-İş, Hak-İş, DİSK) temsilcileri, yarın saat 11.15'te Türk-İş Genel Merkezi'nde ortak basın açıklaması gerçekleştirecektir." denildi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na TÜİK Damgası!

TÜİK'in asgari ücret tespit komisyonuna sunduğu rapor büyük tepki çekmiş, asgari ücrette ağır işte çalışanların geçtiğimiz seneye göre asgari ihtiyaçlarının yüzde 5 oranında arttığı belirtilmiş, buna muhalefet partileri ve sendikalardan tepki gelmişti.

İYİ PARTİDEN SERT TEPKİ: UTANMALARI GEREKİYOR

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Adana Milletvekili İsmail Koncuk TÜİK yetkililerine tepki göstererek, "bugünlerde Asgari Ücret Tespit Komisyonu görev yapıyor. Bugün TÜİK, Komisyona bir rakam sunmuş, hafif iş kolu için 1.940 lira, orta iş kolu için 2.086 TL, ağır iş kolu içinse 2.331 TL asgari ücret önermiş. TÜİK'e göre, ağır statüde çalışan bir işçinin geçim maliyeti sadece yüzde 5,4 artmış, sadece 5,4. Hâlbuki hedeflenen enflasyon bile 2019 yılı sonu itibarıyla yüzde 12. Bu TÜİK talimatlara göre hareket eden bir kuruluş hâline geldi maalesef. Yani artık bu TÜİK'in rakamlarının vatandaşların, halkın, memurun, işçinin, çalışanın durumunu anlatmadığını sizler de biliyorsunuz, herkes biliyor; çok çirkin. Bu kadar önemli bir faaliyet gösteren bir kuruluşun böyle gayriciddi rakamlarla… Efendim, geçim maliyeti yüzde 5,4 artmış. Bu nasıl bir yaklaşım ya? Bu hesabı sen nerede yaptın? Nerede yaptın bu hesabı? Utanmaları gerek.Dolayısıyla, geçen sene aynı TÜİK yüzde 37,4 artış öngörmüştü. Ne değişti? Oradaki görevliler değişti, yetkililer değişti. Birilerinin adamı geldi TÜİK'in başına, o insanların istediği rakamları ortaya çıkarmaktan zerre geri adım atmıyor TÜİK, ne istiyorlarsa o rakamlar çıkıyor." şeklinde konuşmuştu.

BBP Genel Başkanı Destici'den Asgari Ücret Çıkışı

Asgari ücret görüşmelerinde sona yaklaşılırken, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici asgari ücret konusunda geçtiğimiz hafta yaptığı teklifi yineledi. Büyük Birlik Partisi Lideri Mustafa Destici, partisinin basın odasında düzenlediği haftalık bilgilendirme toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Burada asgari ücret meselesine ilişkin de açıklamalarda bulunan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Büyük Birlik Partisi'nin asgari ücret teklifinin 2 bin 475 TL olduğunu söyledi.

En az bu rakamın uygun olduğunu, bunun üzerinde de ücret verilebileceğini söyleyen Destici, "Yani bütçe büyümüş. 'Her kesim bu büyümeden payını aynı oranda alabiliyor mu' diye baktığımızda, bununda aynı oranda olmadığını görüyoruz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ayın sonuna doğru 4'üncü toplantıyı gerçekleştirecekler ve asgari ücret belirlenecek. Büyük Birlik Partisi olarak asgari ücretin 2 bin 475 TL olmasını teklif ediyoruz. Bize göre adaletli olan en az budur. Bunun üzerinde verilirse daha iyi olur ama minimum bu rakam verilmelidir." şeklinde konuştu.