Asgari Ücrete Zam! Rakam Telaffuz Edildi

Milyonlarca çalışan Temmuz ayında asgari ücrete zam gelip gelemeyeceğini merak ederken, Temmuz ayında asgari ücrete gelebilecek zam ilk telaffuz edildi. İşte telaffuz edilen asgari ücret..

Asgari Ücrete Zam! Rakam Telaffuz Edildi

Asgari Ücrete Zam 

Milyonlarca çalışan Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılıp, yapılmayacağını merak ederken, hükümet kanadından gelen peş peşe açıklamalar Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılması ihtimalini güçlendirdi. Peki asgari ücrete ne  kadar zam yapılacak ? Telaffuz edilen rakam nedir ? işte detaylar..

Cumhurbaşkanı ve hükümet kanadından yapılan peş peşe olumlu açıklamalar ile Temmuz ayında asgari ücrete zam beklentisini artırdı. Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geçtiğimiz gün yapmış olduğu açıklamada asgari ücrete temmuz ayında zam konusu ile ilgili olarak çalışmaların devam ettiğinii, masada bir kaç seçeneğin bulunduğunu açıklamıştı. Zaman geçtikçe yapılan hazırlıklar gün yüzüne çıkmaya başladı. 

Asgari ücretin 5 bin olması bekleniyor

Masada olan seçenekler den birisi de sigorta prim maliyetlerini devletin üstlenmesi ve böylelikle çalışanların maaşlarına 800 TL'lik artışa imkan tanınması bekleniyor. Ancak bu primin yarısının işveren yarısının ise devlet tarafından karşılanması düşünülüyor. Öte yandan yapılacak bazı vergi indirimleri ile birlikte AK Parti ekonomi kurmayları, net asgari ücretin 5 bin lira civarında olmasının beklendiğini kaydediyor.

Memur ve Emekli 4 Temmuz'u Bekliyor

Öte yandan milyonlarca emekli ve memur 4 Temmuz'da açıklanacak olan Haziran enflasyonunu bekliyor. TÜİK tarafından açıklanan rakam ile memur ve emeklinin temmuz zammı netlik kazanacak. Ekonomistlere göre memur ve emeklinin temmuz ayında maaşlarına yüzde 40 civarında zam gelmesi bekleniyor.

En düşük emekli maaşı 3.500 TL

Temmuz ayında yapılan zam ile birlikte emekli maaşlarında da yüzde 40 civarında artış olacak. Ayrıca hükümetin en düşük emekli maaşını da 2.500 liradan 3.500 liraya çıkaracağı iddia edildi.