Asgari Ücrete Zam Masadaki Formül 5 Bin TL’nin Üstünde

Haziran ayının ortalarına geldiğimiz bu günlerde asgari ücrete gelecek zammın miktarı da iyice merak edilmeye başlandı. Masadaki formülün detayları şu şekilde.

Asgari Ücrete Zam Masadaki Formül 5 Bin TL’nin Üstünde

Hükümet kanadından gelen peş peşe olumlu yanıtlardan sonra asgari ücrete gelecek zammın miktarı merak edilmeye başlandı. Edinilen bilgilere göre masada yüzde 10-20 arası bir artış beklenirken asgari ücretin 5 bin TL’yi geçmesi bekleniyor.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre Asgari ücret zammında yüzde 10-20 oranları ön plana çıkarken, 750 liraya yakın olan SGK priminin devlet tarafından karşılanarak bu tutarın asgari ücrete dahil edilerek 5 bin liraya çıkarılması da seçenekler arasında bulunuyor.

Yüzde 10 veya 20 Formülü

Temmuz ayında yapılacak ara zam oranı üzerinde çalışmalar geçen hafta başladı. Artışta 4 Temmuz'da açıklanacak haziran ayı enflasyonu ile birlikte ortaya çıkacak 6 aylık zam oranı belirleyici olacak. Henüz net olmamakla beraber beklenti yüzde 10-20 aralığında olacağı yönünde.

Yüzde 10'luk zamma göre net asgari ücret 4678,3 lira (brüt 5505,4 lira), yüzde 20'lik zamma göre de 5103,6 lira (brüt 6004,8 lira)olacak.

4 Temmuzda açıklanacak Haziran ayı enflasyon oranı ile beraber Henüz net olmamakla beraber beklenti yüzde 10-20 aralığında olacağı yönünde. Temmuz ayında yüzde 20 artışa gidilmesi durumunda asgari ücret brüt 6004 lira olacak. 6004 lira brüt ücreti olan asgari ücretli çalışanın cebine girecek para 5.103 lira olacak.

Sizce bu zam oranı yeterli olacak mı, yoksa başka formüllerin değerlendirilmeye alınması gerekiyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /