Asgari Ücrete Zam İçin En Net Açıklama Yeşil Işık Yandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücrete Temmuz ayı için yeşil ışık yaktı.

Asgari Ücrete Zam İçin En Net Açıklama Yeşil Işık Yandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan programında olmamasına rağmen dün akşam saatlerinde Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile görüştü. Erdoğan, Temmuz ayı içinde asgari ücrete bir artış olması yönünde yeşil ışık yaktı.

Yaklaşık iki saat süren görüşmenin sonunda Türk-İş Başkanı Ergün Atalay "Rakamları sundum, yıl başında şuydu, şimdi şu diye… Cumhurbaşkanı 'her şeyin farkındayım' dedi" ifadesini kullandı.

Bakanlık Çalışıyor

Cumhurbaşkanı ile herhangi bir artış oranı görüşmediklerini belirten Atalay, Cumhurbaşkanının, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını işaret ederek, "Arkadaşlarımız bir çalışma yapıyor. Önümüzdeki günlerde sizinle paylaşırlar" dediğini aktardı.

10 Bin Olsun İsterim

Türk-İş'in açlık-yoksulluk sınırı araştırmasının hatırlatılması üzerine ise Atalay, "Söylemek kolay, 10 bin olsun derim. Ancak istediğinle aldığının uyumlu olması lazım. İşveren de artış olsun ama artışı devlet karşılasın diyor... Ben işçinin, insanın emeklinin cebine ne girecek ona bakıyorum" dedi. Ergün Atalay, "umuyorum önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı iyi bir sonuç açıklar" ifadesini kullandı.

Bazı işveren kuruluşlarının da "asgari ücret artsın" açıklaması yaptığını belirten Ergün Atalay, "Onların elini tutan yok. Zam yapsınlar. Böyle söyleyenlerin çoğunda sendika da yok" diye konuştu.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /