Asgari Ücrete Yüzde 25 Zam İşverene Prim Desteği

Asgari ücrete sene başında yapılan yüzde 50 zamdan sonra ara dönemde de yüzde 25 zam bekleniyor.

Asgari Ücrete Yüzde 25 Zam İşverene Prim Desteği

4 temmuzda açıklanacak enflasyon sonrası enflasyon oranının yıllık yüzde 75’in üzerine çıkması bekleniyor. Hükümete yakınlığıyla bilinen Türkiye Gazetesinin haberine göre asgari ücrete yıllık enflasyon üzerinde zam yapılması bekleniyor.

AK Parti ve Hükümet cephesinde, "Asgari ücrete yılbaşında yüzde 50 zam yapılmıştı. 4 Temmuz'da açıklanacak rakamlarla enflasyon oranının yıllık yüzde 75'i aşması bekleniyor. Bu durumda asgari ücretlerinin yüzde 25'lik bir kaybı söz konusu olacak. Bu farkın asgari ücrete yansıtılması bekleniyor. Böyle bir planlama ile yüzde 25'lik artışla, asgari ücret 5 bin 300 liraya çıkabilir" şeklinde bir hesaplama yapılıyor.

Cumhur İttifağı'nın ortağı BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de asgari ücretin yüzde 23 civarında artmasının beklendiğini açıklamıştı.

Prim Desteği

Asgari ücrette temmuz artışı için taraflar arasındaki trafik hızlanırken, hükûmet, artış maliyetinden küçük işletmelerin etkilenmemesi için yeni bir destek planı hazırlıyor. Bu kapsamda, asgari ücrete temmuzda yüzde 25 civarında zam yapılması gündemde. Asgari ücretten kesilen SGK priminin belli sayıda işçi çalıştıran işletmeler açısından devlet tarafından karşılanması formülü de ağır basıyor.

Gözler 4 Temmuz’da

Öte yandan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün toplanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile komisyondaki tarafların yapacağı çalışmaların hafta sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Asgari ücret artışında enflasyon kriterinin esas alınması konusunda bir uzlaşmaya varılırsa, 4 Temmuz’da açıklanacak yıllık enflasyon oranından sonra yeni asgari ücret Cumhurbaşkanı tarafından kamuoyuna açıklanacak.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /