Asgari Ücrete Temmuz Zammı Kararı Resmi Gazete 'de!

Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak ara zam öncesinde asgari ücret yönetmeliği değişikliği Resmi Gazete 'de az önce yayımlandı. Buna göre asgari ücret zammı 1 Temmuzdan itibaren zamlı ödenmesine ilişkin karar yayımlanmış oldu.

Asgari Ücrete Temmuz Zammı Kararı Resmi Gazete 'de!

Asgari Ücrete Temmuz Zammı Kararı Resmi Gazete 'de!

Asgari ücrete Temmuz ayında yapılacak olan ara zam kararı öncesinde Asgari Ücret Yönetmeliği'ndeki değişik yapılmasına dair karar resmi gazete 'de az önce yayımlandı. Asgari Ücret Yönetmeliği'nde yapılan değişikli aşağıdaki gibidir. 

MADDE 1- 1/8/2004 tarihli ve 25540 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Asgari Ücret Yönetmeliğinin 11 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 11- Komisyonca belirlenen ücretler Resmi Gazete'de yayımlanır ve Komisyon kararında başka bir yürürlük tarihi belirtilmediği takdirde yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girer."

MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı birlikte yürütür.

Öte yandan son aylarda yaşanan yüksek enflasyon sebebiyle normalde yılda bir kez zam yapılan asgari ücrete bu sene ye özel olarak Temmuz ayında ara zam yapılması kararı almış ve hükümet, işçi ve işveren sendikaları normalde Aralık ayının sonunda oturdukları asgari ücret zam pazarlık masasına yeniden oturdu. Masadan Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın da kararıyla asgari ücrete Temmuz ayından itibaren zam yapılması kararı çıktı. Asgari ücrete yapılacak Temmuz ayı zam kararının ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulması bekleniyor.