Asgari Ücrete Temmuz Zammı İçin Masadaki 3 Formül

Asgari ücret zammı nefesler tutulmuşken gözler gelecek kesin açıklamada. Hükümet kanadından olumlu açıklamaların yapılması sonrası asgari ücret için 3 formül değerlendirmeye alındı.

Asgari Ücrete Temmuz Zammı İçin Masadaki 3 Formül

Artan enflasyon karşısında eriyen maaşlarla geçinmekte zorlanan vatandaşların maaşları için düğmeye basıldı. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuşun açıklamaları sonrası iyice umutlanan asgari ücretli vatandaşlar artık Temmuzda ne kadar zam yapılacak sorularını sormaya başladı.

Ara zam için masada üç formülün bulunduğu öne sürüldü.

Aylık Ya da Yıllık Zam

Asgari ücrette ilk formül maaşlara aylık yada yıllık olarak belirlenebilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı asgari ücret konusunda ilgili kurumlarla çalışma başlattı. Bakanlığın teklifi üzerine Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıp yeni asgari ücreti ister yıllık ister aylık belirleyebilecek. Bunun üst sınırı iki yıl olacak.

Enflasyona Göre Zam

Temmuz ayında Haziran enflasyonun da açıklanmasıyla beraber ilk 6 aylık enflasyon verileri belli olacak ve memur ile emekli zamları kesinleşecek. İkinci formülde de memur maaşlarında olduğu gibi asgari ücretliye ara zamda 6 aylık enflasyon oranı da belirleyici olacak. Şu ana kadar, yılın ilk 5 ayında enflasyon yüzde 35,64 oldu.

Prim Desteği

Asgari ücrette zam yapılması konusunda bir diğer alternatifte işverene prim desteği yönünde olabilir. Normalde brüt asgari ücrette 760 lira prim kesintisi bulunuyor. İşveren açısından da 876 liralık prim maliyeti yer alıyor. Asgari ücrete ara zam durumda işverene prim desteği, seçenekler arasında önemli bir yer alıyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /