Asgari Ücrete Temmuz Zammı İçin İki Teklif Geldi

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücrete Temmuz’da zam gelecek mi gelmeyecek mi konusu henüz netlik kazanmamışken hükümete asgari ücret için iki zam teklifi geldi. Bir tanesi çok iyi.

Asgari Ücrete Temmuz Zammı İçin İki Teklif Geldi

Artan enflasyonla ve hayat pahalılığıyla mücadele etmekte artık iyice çıkmaza giren vatandaşlar dört gözle temmuz ayında asgari ücrete zam gelmesini bekliyor. Henüz konu ile ilgili resmi bir açıklama gelmese de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamaları Temmuz ayında zam yapılacağı ihtimalini kuvvetlendirdi. Temmuz ayında ara zammın yapılması durumunda muhalefetten zam için iki öneri geldi.

Mehmet Özhaseki Sinyalini Verdi

AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, dün gazetecilerin sorularını cevaplarken, "Enflasyon karşısında sabit gelirliyi, dar gelirliyi ezdirmemek, hakkını savunabilmek, gelirlerini daha artırıcı birtakım tedbirler almak da hükümetin işi. Bu konuda da sırayla yavaş yavaş hepsi geliyor. Dün iki müjde vardı, önümüzdeki günlerde yine gelir. Sabır" ifadelerini kullanarak vatandaşı heyecanlandırmıştı.

İlk Öneri CHP’den

Cumhuriyet Halk Partisi, Temmuz ayında vatandaşın alım gücünü artırmak için yapılması gereken zam miktarını açıkladı. Ana muhalefet partisi yayınladığı raporla asgari ücretin 5 bin 225 lira olmasını talep etti.

HDP’nin Teklifi Çok Daha Yüksek

Temmuz ayı için muhalefet partilerden üst üste zam teklifi geldi. HDP kanadında temmuz zammı için 10 bin TL teklifi geldi. HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, partisi adına asgari ücret için belirledikleri rakamı açıkladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun derhal toplanarak asgari ücreti günün koşullarına göre yeniden belirlemesi gerektiğini kaydeden Paylan, "Asgari ücret bu şartlarda en azından 10 bin liraya yükseltilmelidir." Açıklamasını yaptı.

Şimdi hükümetin Temmuz ayında zam yapıp yapmayacağı merak ediliyor. Zam yapılırsa bu teklifler değerlendirilmeye alınacak mı?

Sizce hangi teklif daha mantıklı olur?

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /