Asgari Ücrete Olası İkinci Zam Miktarı İçin Tahmin Edilen Rakam

Son dönemde asgari ücrete yıl ortasında zam gelecek söylentisi önemli bir gündem konusu oldu. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasıyla umutlanan vatandaşlar zam gelirse ne kadar olur konusunu merak ediyor.

Asgari Ücrete Olası İkinci Zam Miktarı İçin Tahmin Edilen Rakam

Artan enflasyonla beraber ürünlere gelen zamlardan dolayı sıkıntılı günler geçiren vatandaşlar asgari ücrete zam gelecek mi konusunu merak ediyor. NATO toplantısı sonrası gazetecilerin soruları cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘’ Vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz’’ sözleri milyonlarca çalışanı umutlandırdı. Peki masadaki fiyat ne olur?

Asgari ücret 2022 yılı itibariyle 4 bin 253 liraya çıkarılarak yüzde 50 zamlanmıştı. Ancak artan enflasyonla beraber bu miktar az gelmeye başladı. Gelen söylentiler göre ise Haziran ayında asgari ücrete 850 ile 1.200 lira arasında bir zam olabilir.

Edinilen bilgilere göre, iktidar kurmayları, asgari ücrete zam yapılması için yoğun bir trafik yürütüyor. İstenilen rakamın ise 4 bin 500'ün üzerine çıkan açlık sınırı ve enflasyon rakamları göz önünde alınarak 850 TL'lik bir ilave zam ile 5 bin 100 TL olması planlanıyor. Ancak rakamın ekonomik göstergelerin değişimi ile 5 bin 100 TL'yi geçebileceği de belirtiliyor.

Asgari ücrete ilave zammın yapılıp yapılmayacağı ile ilgili tartışmalar gündemde kalmaya devam ederken iktidar kurmayları ile Çalışma Bakanlığı arasında konu ile ilgili farklı açıklamalar yapılmıştı. Ancak iktidarın Nisan ayında zam çalışmaları için düğmeye basması bekleniyor.

Çalışma Bakanlığı Kapıyı Kapatmıştı

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin birkaç gün önce yaptığı açıklamada "Asgari ücret konusunda öncelikle şunu söylemeliyiz: Bu sene yaptığımız asgari ücret artışı yüzde 50'nin üzerindedir ve asgari ücretin vergi dışı bırakılması çok önemli bir şeydir. Bütün gelirlerde asgari ücretin vergi dışı bırakılması önemli. Sabit ücretle çalışanlar, AGİ kaldırıldı, ücreti düşüreceğim diyen işletmeler yanlış yaptı. İş kanunu anlaşılan ücretten geriye gidilmesini açıkça yasaklıyor. Asgari ücrete şartlar içerisinde bakmak lazım. Asgari ücretin eğer Meclis gündeme getirip değiştirmezse, Aralık'ta belirlenir, tabii olağanüstü şartlar olursa bu şartlara bakarak değerlendirilir. Ancak yasal durum Aralık ayını gösteriyor. Yeni asgari ücretin yasal belirlenme tarihi Aralık'tır" diyerek konuyu kapatmıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü açıklamaları vatandaşların umutlanmasını sağlamıştı.

Erdoğan’dan Milyonları Umutlandıran Açıklama

Basın mensuplarının Erdoğan'a yönelttiği "Yılbaşında asgari ücret ve memur maaş zammı belirlendikten sonra 'Gerekirse yıl ortasına doğru enflasyon ve günün koşulları değerlendirilerek tekrar bir değerlendirme yapılabilir' dediniz. Geçtiğimiz günlerde masada işçi adına pazarlıkları yürüten Türk-İş Başkanı Ergün Atalay da 'Biz bir davet gelirse zevkle o masaya otururuz' dedi. Bir gündem var mı, yıl ortasında asgari ücretle ilgili yeni bir gelişme, bir zam olur mu? Bir de emekliler için bayram ikramiyesi ödeniyor, onların da bir zam beklentisi var, emeklilere de bir müjdeniz olacak mı?" sorusuna karşılık Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir. Zaten Vedat Bey sendikalarla bugüne kadar samimi görüş alışverişinde bulunmuştur. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır." yanıtı vatandaşları umutlandırdı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /