Asgari Ücrete Ne Kadar Olacak İşte Paylaşılan Rakam

Herkes asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağını merak ederken yetkililerden peş peşe umutlandıran açıklamalar geldi. Bu açıklamalardan sonra asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı ile ilgili rakamlar paylaşıldı.

Asgari Ücrete Ne Kadar Olacak İşte Paylaşılan Rakam

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar bugünde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yapmış olduğu açıklamalar sonrası vatandaş artık temmuz ayında ara zamma kesin gözüyle bakıyor. Peki zam gelirse ne kadar olacak, uzmanların beklentisi ne yönde?

Yeni Düzenlemelerle Milletimizin Her Kesimini Rahatlatacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yapmış olduğu açıklamada, ‘’Rasyonel gerekçelerle izah edilemeyecek fiyat artışlarına karşı hukuki ve idari tedbirler geliştiriyoruz. Ücretlilerin gelirlerindeki azalışı telafi edecek çalışmalar yapıyoruz. Bu çerçevede Temmuz ayında enflasyon farklarıyla Ocak ayıyla ücretlerdeki yeni düzenlemelerle milletimizin her kesimini daha da rahatlatacağız. Enflasyonun geçtiğim Aralık ve Ocak gerçekleşmeleriyle sırtımıza bindirdiği kamburdan kurtulacağımız 2023 Şubat, Mart aylarından itibaren artık bu sorunları da önemli ölçüde geride bırakmış olacağız’’ demişti.

Çalışanların Yüzünü Güldürecek Düzenleme

Bakan Bilgin bugün yaptığı açıklamada, "Enflasyona karşı çalışanları korumak bizim vazifemiz. Biz emeği, çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz. Önümüzde temmuz dönemi var. Temmuz ayında çalışanların yüzünü güldürecek bir düzenlemeyi de Türkiye gerçekleştirecek durumdadır" dedi

Bu açıklamalar sonrası gözler ekonomistlere döndü. Ekonomi Uzmanı Faruk Erdem ise Temmuz zammı için şu açıklamaları yaptı;

Temmuz'da yeni bir karar alınacak. Ücretlerin artırılması noktası, enflasyon farkının eklenmesinden bahsediyor Sayın Cumhurbaşkanı iki konuşmasında da. Biz aslında burada asgari ücret özelinde bir hesap yaptık.

İki Alternatif Var

İki yönlü olabilir bir 6 aylık enflasyona bakılarak bir artış olabilir ki yüzde 40 civarında 6 aylık enflasyon bekliyoruz. İkincisi de Ocak ayında yapılan yüzde 50.5'lik enflasyon artış oranının yıllık enflasyona tamamlanması şeklinde olabilir.

Bu da yüzde 75 civarında bir yıllık enflasyon düşünürsen yüzde 25 civarında bir artıştan bahsediyoruz.

Temmuz Zammıyla Beraber Maaşlar 5.500 – 6.000 Arası

Her ikisini de düşündüğünde aslında bugün 4.250 TL olan asgari ücretin 5.500 ile 6.000 lira arasında bir noktaya gelebileceğini düşünebiliriz.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /