Asgari Ücrete İlk Zam Haberi O Belediyeden Geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'nun açıklamasından sonra asgari ücrete ilk zam haberi geldi. Çukurova Belediyesi, komisyon görüşmelerini beklemeden işçilerin maaşlarının 2200 TL'ye çıkarıldığını söyledi.

Asgari Ücrete İlk Zam Haberi O Belediyeden Geldi

Son dakika haberi: Asgari ücrete ilk zam haberi geldi.

Geçtiğimiz hafta toplanan Asgari Ücret Tespit komisyonu, 2019 yılı asgari ücreti için çalışmalarını başlattı. Çalışmalar devam ederken geçtiğimiz gün TBMM'de devam eden bütçe görüşmelerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019 yılında CHP'li tüm belediyelerde asgari ücretin 2200 TL olacağını söyledi. 

Kılıçdaroğlu açıklamasında şunları söylemişti:

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin olduğu tüm belediyelerde asgari ücret 2 bin 200 TL olacak, daha önce bunlar düşük rakam göstermişlerdi biz 1500 TL olacak demiştik ve 1500 TL olmuştu. Bizim belediyeler ve kazanacağımız belediyelerde asgari ücret net 2 bin 200 TL olacak birinci önceliğimiz bu, bize ait olmayan ama kazanacağımız belediyelerde kimsenin işine son vermeyecek, kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız, çalıştığı sürece tüm işçilerimizin arkasında olacak. Biz asgari ücreti net 2 bin 200 TL yapacağız, yeni belediyeler aldığımız zaman da o belediyelerde asgari ücret 2 bin 200 TL olacak, bunun garantisi benim."

İLK ZAM HABERİ GELDİ

Halk TV'de son dakika olarak geçilen haberde Adana 'nın CHP'li Çukurova Belediyesi, asgari ücrete erken zam yapma kararı aldı. Konuyla ilgili açıklama  yapan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin asgari ücretin 2 bin 200 olması teklifinin, Türkiye’deki ekonomik sıkıntılar gözönüne alındığında işçilerin en doğal hakkı olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Bin 600 çalışanımızdan bin 200’ü şirketimiz bünyesinde çalışıyor. Bu emekçi kardeşlerimiz, özellikle son günlerdeki ekonomik sıkıntının altında eziliyorlar. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun asgari ücretin en az 2 bin 200 Lira yapılmasına dikkat çekmek için yaptığı çağrıyı emir görerek yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İşçilerimizin 3 gün sonra alacakları maaş da dahil olmak üzere 2 bin 200 Lira’dan hesaplanıp, yatırılacaktır."

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDUĞU ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN