Asgari Ücrete Asıl Jest Bu Olur

Asgari ücret ile ilgili gündemde olan kanun teklifi , asgari ücretlileri heyecanlandırdı. İşçiler , 3 ayda bir defa verilmesi planlanan 463 TL'lik ikramiye için kanun teklifini destekliyor.

Asgari Ücrete Asıl Jest Bu Olur

Asgari ücretliye asıl jest bu olur.

2020 yılı asgari ücret zammı açıklandı. Asgari ücret zam görüşmeleri devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan bir açıklama yapmış ve asgari ücretlilere bir jestlerinin olacağını söylemişti. Bu açıklama sonrası 2020 yılı asgari ücreti açıklandı. Açıklamada asgari ücrete 314 TL zam yapıldığı ve 2020 yılında asgari ücretin 2324 TL 'ye çıkarıldığına yer verildi.

"İŞÇİLERİ ENFLASYONA EZDİRMEDİK"

Asgari ücret zammı sonrası Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bir açıklamada bulundu ve işçileri enflasyona ezdirmediklerini ifade etti. 

75 TL JEST

Daha sonra yaptığı açıklamada Bakan Selçuk, işverenin 2250 TL taban rakamına kadar çıktığını , bunun üstüne de 75 TL 'lik jest yapıldığını söyledi. Yapılan jest ile 2020 yılı asgari ücreti 2324.70 TL oldu.

TEKLİF REDDEDİLDİ AMA...

İYİ Partili Lütfü Türkkan , TBMM 'ye verdiği teklifte , asgari ücretliden 463 TL vergi kesildiğini , her ay kesilen bu vergilerin fahiş olduğunu , bu nedenle işçilerden üç ayda bir vergi alınmamasını istedi.

3 ayda bir alınmayacak vergi işçilere verilecekti. Kanun geçseydi işçiler 3 ayda bir 463 TL ikramiye alacaktı.

Söz konusu teklif Plan ve Bütçe Komisyonu 'ndan geçemedi. Yapılan oylama sonrası AK Parti ve MHP tarafından reddedilen teklif için Türkkan yeniden çalışmalara başladı ve partilere ziyaretlerde bulunacağını belirtti.

ASGARİ ÜCRETLİ: ASIL JEST BU OLUR

Asgari ücreti , bu teklif sonrası umutlandı. M.B. isimli işçi, "Teklif çok iyi. İnşallah bu sefer kabul edilir. Asgari ücretle çalışanlara jest yapılacaksa böyle bir jest yapılmalı" dedi.

Kadın erkek vatandaşlar bu sayfada toplanıyor  TIKLA KATIL

Peki sizce bu kanun teklifi makul mu? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

İŞ İLANLARI VE ASGARİ ÜCRET HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN