Asgari Ücrete Ara Zam İçin Türk-İş’ten Flaş Açıklamalar

Milyonlarca asgari ücretli Temmuz ayında ara zamma kilitlenmişken henüz konuyla ilgili net bir açıklama gelmedi. Vatandaşlar asgari ücrete ara zammın gelip gelmeyeceğini merak ederken Türk-İş’ten asgari ücretlilerin hevesini kaçıracak bir açıklama geldi.

Asgari Ücrete Ara Zam İçin Türk-İş’ten Flaş Açıklamalar

Asgari ücret için hükümet tarafından her ne kadar ılımlı açıklamalar gelse de bazı açıklamalarda zam için tamamen kapıyı kapatıyor. Asgari ücret komisyonunda yer alan Türk-İş’te henüz asgari ücrete zam geleceği ile ilgili bir açıklama yapmazken Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat “İnsanlar bekliyor farkındayız ama bakanlık tarafından bize ne bir bilgi verildi ne bir çağrı yapıldı. Doyurucu bir bilgiye sahip değiliz” diyerek asgari ücretle ilgili kendilerine henüz bir adım atılmadığını ifade etti.

Sozcu.com.tr’ye konuşan Irgat, “2022 asgari ücreti açıklandığında o günün şartlarına göre yüzde 50 iyi bir artış oranıydı. Kamuoyu kabullenmişti. Şimdi yıllık enflasyon yüzde 73,5. Alım gücünün en fazla düştüğü dönemdeyiz. İnsanların bu enflasyonla, bu asgari ücretle yılsonunu getirmesi zor” açıklamasını yaptı.

“Belirlenen asgari ücret bir yıl devam edecek diye bir şart yok. Yeniden belirlenmesinin önünde kanuni bir engel yok” diyen Irgat, “Ama bakanlık nasıl değerlendiriyor, bu ay içinde bir çağrı yapılır mı bilmiyorum” diye konuştu.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /