Asgari Ücret Zammında Yeni Teklif

2020 asgari ücret için son dakika açıklaması geldi. Yeniden Refah Partisi 'nden yapılan açıklamada 2020 asgari ücret teklifine yer verildi.

Asgari Ücret Zammında Yeni Teklif

Asgari ücrette bir öneri daha geldi.

Yeniden Refah Partisi 'nden asgari ücret teklifi geldi. Bir açıklama yapan parti yönetimi, 2020 yılında geçerli olacak asgari ücretin en az 3 bin TL olmasını talep etti. 

GÖRÜŞMELERDE SONA GELİNDİ

2020 asgari ücret görüşmelerinde son toplantı önümüzdeki günlerde yapılacak. Yapılacak son toplantı sonrası 2020 yılının tamamında geçerli olacak asgari ücret tutarı belli olacak. Görüşmeler öncesi tüm kesimler asgari ücret teklifini açıkladı. Hükümetin de bugün asgari ücret tekılifini açıklaması bekleniyor.

Bakanlar Kurulu sonrası gelecek açıklamadan bildirimle haberdar olmak için kamu bülteni mobil uygulamasını indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

YAZILI AÇIKLAMA GELDİ

2020 asgari ücret teklifi için Yeniden Refah Partisi 'nden bir yazılı açıklama geldi. Türkiye'de çalışanların yüzde 40 'ının asgari ücretli olduğunun belirtildiği açıklamada, asgari ücretin TÜİK rakamlarına ve enflasyon oranlarına bakarak tespit edilmemesi gerektiği , pazardaki fiyatlara göre belirlenmesi gerektiği bildirildi.

Asgari ücret ile çalışan vatandaşları açlığa, yoksulluğa mahkum etmeyecek seviyede bir rakam belirlenmesinin altının çizildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ülkenin ekonomik olarak büyümesinden, devletin itibarından bahsedilecekse, bu ancak dar gelirlilerin ve asgari ücretlilerin insanca bir yaşam sürdürebileceği koşullara sahip olmasıyla mümkün olabilir. Günümüz şartlarında asgari ücret en az 3 bin lira olmak zorundadır."

Peki sizce asgari ücret;

TİSK: 2265 TL

Türk İş: 2578 TL

DİSK: 3200 TL

CHP: 2600 TL

İYİ Parti: 2650 TL

TÜİK:, hafif iş kolu için 1940 TL, orta iş kolu için 2086 TL, ağır iş kolu için ise 2 bin 331 TL.

Tekliflerinden hangisi olmalı? Yorum kısmı aşağıda.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA