Asgari Ücret Zammı Sonrasında Marketlerde Zam Yarışı Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan asgari ücret zam oranı ile ilgili %54 oranında zam yapılmasıyla 8.506 TL'ye çıkarılmasından sonra bazı marketlerde fiyat değişiklikleri hemen devreye girmeye başladı. Türkiye'de asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaşın merakla ve heyecanla beklediği asgari ücret çalışmasından dün karar çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu açıklamada 2023 senesi içerisinde uygulanacak asgari ücret tutarının net 8.500 TL olduğunu vurg

Asgari Ücret Zammı Sonrasında Marketlerde Zam Yarışı Başladı

Fırsatçılar Fiyatları Yükselti


Asgari ücretin 5500 TL'den 8.506 TL'ye çıkarılmasını fırsat bilen bazı kişiler ve kurumlar, raflardaki fiyatları hemen değiştirmeye başladı. Asgari ücret zammının sonrasında piyasadaki ürünlerin de aynı orantıda fiyat artışına gideceği tartışmaları hızlı bir şekilde sürerken bazı marketleri yeniden fırsatçılıkla gündeme gelmeye başladı.


Ticaret Bakanı Mehmet Muş ise yapmış olduğu açıklamada alışveriş merkezleri ile mal ve hizmet satışını gerçekleştiren yerlerin denetim altında olacağını ve asgari ücret zam oranını fırsata çevirip fiyat artışı yapanlara ceza verileceğini söyledi.