Asgari Ücret Zammı İçin İşveren Kesiminin Teklifi

2020 yılı asgari ücret zammı için son dakika açıklaması geldi. Edinilen bilgilere göre asgari ücret için TİSK 'in 2200 TL istediği bildirildi.

Asgari Ücret Zammı İçin İşveren Kesiminin Teklifi

Asgari ücrette işverenin istediği rakam hakkında açıklama.

Geçtiğimiz hafta 2020 yılı asgari ücret görüşmeleri başladı. İlk toplantı Çalışma Bakanlığı 'nda yapıldı. Toplantıda bir uzlaşı çıkmazken tarafların istediği rakamlar arasında fark olduğu bildirildii.

İŞÇİ KESİMİNDE RAKAMLAR AÇIKLANDI

Asgari ücret görüşmeleri masasında işçileri 3 sendika temsil ediyor. Türk İş , DİSK ve Hak İş. 3 sendikadan 2 'si asgari ücret zam talebini açıkladı. Açıklamalara bakacak olursak Türk İş Başkanı Ergün Atalay 2578 TL isterken DİSK Başkanı Çerkezoğlu 2020 ıylı için 3200 TL istedi.

Hak İş ise henüz asgari ücret zam talebini açıklamadı.

İŞVEREN KESİMİNİN TEKLİFİ

2020 yılı asgari ücret görüşmelerinde işveren kesimini masada TİSK temsil ediyor. En çok merak edilen teklif de TİSK 'in asgari ücret zam teklifi oldu. Yeni Şafak 'ta yer alan haberde TİSK 'in 2020 yılı asgari ücret zammı için yüzde 9 'la pazarlığa başlayacağı bildirildi.

Bu zam oranı ile birlikte TİSK , 2020 yılında asgari ücretin 2200 TL olmasını talep ediyor. 

Peki sizce ne kadar olmalı? Yorum kısmı aşağıda >

SAADET PARTİSİ'NDEN ASGARİ ÜCRET ÇIKIŞI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, asgari ücretle ilgili, "Tabi sene sonu yaklaşıyor, asgari ücret zam konusu yine gündemimizde... Asgari ücret tespit komisyonu ilk toplantısını yaptı. Bu toplantı gerçekleşirken bazı hususlara mutlaka dikkat etmek icap eder. Şu anda Türkiye'de açlık sınırı 4 kişilik bir ailenin 2012  lira, yoksulluk sınırı ise  6849 lira olarak belirlenmiş gözüküyor. Bizi esas üzen hayrette bırakan konu. Asgari ücretin her dönemde açlık sınırı üzerinden pazarlık edilmesi." demişti.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

2020 yılı asgari ücret zam görüşmeleri devam ediyor. İkinci toplantı bugün yapılacak. Türk İ ş'in ev sahipliğinde yapılacak 2. toplantının ardından 3. toplantı yapılacak. Son toplantı ise Çalışma Bakanlığı 'nda yapılacak ve 2020 yılı asgari ücret zammı Aralık ayının son haftasında belli olacak.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI BELLİ OLDUĞU ANDA İLK SİZİN HABERİNİZ OLSUN İSTİYORSANIZ MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN