Asgari Ücret Zammı İçin İlk Rakam Ortaya Çıktı

Herkes Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi gelmeyecek mi konusunu merak ederken gelecek zam için ilk rakamlar ortaya çıktı.

Asgari Ücret Zammı İçin İlk Rakam Ortaya Çıktı

Arttan enflasyon ve hayat pahalılığıyla mücadele etmekte zorlanan asgari ücretli için Temmuz’da ara zam yapılacak mı soruları hala cevabını net olarak bulmadı. Temmuzda ara zam yapılması gündeme gelirken bu zam ile ilgili ilk rakamlar geldi. Konu ile ilgili yeni formüller belli oldu ve bunlardan ilki de enflasyon oranına göre zam yapılması. Peki bu orana göre zam yapılırsa asgari ücretli Temmuz’da ne kadar zam alacak?

Asgari ücrete Temmuz zammı yapılabilmesi için öncelikle yasal düzenleme gerekiyor. Bunun içinde hükümet kanadından bazı açıklamalar geldi. Gündemde yer alan en önemli asgari ücrete ek zam formüllerinden bir tanesi de 'Enflasyon farkı' formülü öne çıktı. 'Olağanüstü' durumlarda kullanılmak üzere tıpkı emekli zammı gibi 6 aylık enflasyon kadar zam verilmesi gündemde yerini aldı.

Mayıs ve Haziran Enflasyon Anket Sonuçları Açıklandı

2022 yılının ilk dört aynının enflasyon verileri TÜİK tarafından açıklanmıştı. Mayıs ve Haziran için ise Merkez Bankası, Mayıs ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni açıkladı. Buna göre Mayıs ayı için enflasyon beklentisi yüzde 3,97 olurken bu oran Haziran için yüzde 2,97 oldu.

Asgari Ücrete 6 Bin Düşüncesi

Eğer beklendiği gibi hükümet Temmuz ayında asgari ücrete enflasyon oranında zam yaparsa ve beklenen enflasyon oranları da gerçekleşirse enflasyon oranı yüzde 41 olacak ve 4 bin 253 lira 40 kuruş alan asgari ücretli bu oranla 5 bin 997 lira 30 kuruş alacak.

Asgari Ücret Zammı İçin AK Parti Sözcü’sü Ömer Çelik’ten Açıklama

Asgari ücretle ilgili hükümet kanadından bazı açıklamalar gelmişti. Son açıklama ise AK Parti Sözcü’sü Ömer Çelik’ten geldi. Asgari ücrete zam yapılacak mı sorusuna Çelik, ‘’AK Parti açısından emeklimiz, esnafımız, çiftçimiz genç arkadaşlarımız bunlardan gelen talepleri takip ediyor ve değerlendiriyoruz. Vatandaşımızın ezilmemesi için stratejiler üretiyoruz.

Onların zamanlaması içeriklendirilmesi henüz Çalışma Bakanlığı açısından nasıl içeriklendirecekler, onlar için erken. Onlar olgunlaştığı zaman bizdeki bilgileri paylaşırız’’ ifadelerini kullanmıştı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /