Asgari Ücret Zammı İçin İlk Rakam Geldi

Temmuz’da yapılacağı konuşulan asgari ücret zammı için ilk rakam telaffuz edildi. Gelen ilk rakam 5 bin 225 TL oldu.

Asgari Ücret Zammı İçin İlk Rakam Geldi

Değişen ekonomik koşullar ve özellikle asgari ücretlinin maaşının erimesi sonrası temmuz ayında gündeme gelen asgari ücrete zam için CHP ilk teklifini söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, bir çıkış yaparak, "Asgari ücretli, geçtiğimiz yıla kıyasla aynı oranda ekmek almak isterse asgari ücret en az 5 bin 225 TL olmalıdır" diyerek teklifini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Zam Sinyali Vermişti

Geçtiğimiz gün kabine toplantısı sonrası basın açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışlarıyla dar gelirlerinin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz" diyerek asgari ücretlinin umutlanmasını sağlamış ve milyonlarca asgari ücretli çalışan temmuz ayı için zam beklentisine girmişti.

CHP’den Yazılı Açıklama

Asgari ücret için sürekli açıklamalarda bulunan ve verilen maaşın vatandaşa yetmediğini belirten Cumhuriyet Halk Partisinden ilk öneri geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba yaptığı yazılı açıklamada, "Son bir yıllık enflasyon, nisan ayında yüzde 70 olarak gerçekleşti. Bu yılın ilk dört aylık enflasyonu ise yüzde 31,77 olarak gerçekleşti. Bu durumda 4 bin 253 TL asgari ücret, nisan ayı itibariyle enflasyondan arındırıldığında, alım gücü olarak geçtiğimiz yılın aynı ayına göre 2 bin 625 TL'ye denk geliyor. Asgari ücretli, geçtiğimiz yıla kıyasla aynı oranda ekmek almak isterse asgari ücret en az 5 bin 225 TL olmalıdır" ifadelerini kullanarak asgari ücrete yapılması gereken minimum zammın miktarını açıkladı.

Sizce 5 bin 225 TL asgari ücretli için yeterli olacakmıdır. Asgari ücretlinin geçinebilmesi için ücretin ne kadar olması gerekiyor?

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /