Asgari Ücret Zammı Hesaplandı! İşte Asgari Ücret Zammı İçin Son İddia

Milyonlarca asgari ücretlinin merakla beklediği maaş zammı ile ilgili hesaplamalar hız kazandı.

Asgari Ücret Zammı Hesaplandı! İşte Asgari Ücret Zammı İçin Son İddia

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda AK Parti Grup Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, asgari ücrete temmuz ayında zam yapılacağını açıklamıştı. Asgari ücrete zam yapılacağının duyurulmasının ardından, asgari ücretin ne kadar olacağı da merak konusu oldu. Bu kapsamda, farklı zam oranları üzerinden maaş zammı hesaplaması yapılıyor.

Asgari Ücret Zammı Temmuz 2023

Asgari ücrete temmuz ayında zam yapılacağının açıklanması ile birlikte, zamlı asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor. Asgari ücrete yüzde 20 dolaylarında zam yapılması durumunda, net asgari ücret 10.000 TL seviyesinin üstüne çıkacak. Asgari ücret zammı için farklı tutarlar iddia edilirken, temmuz ayında maaş zammı netlik kazanacak.

Emekli Maaşı Zammı

Asgari ücret zammının yanı sıra, emekli maaşlarına yapılacak zam da merak ediliyor. En düşük emekli maaşı, 2.000 TL artış ile birlikte geçen yıl 7.500 TL seviyesine yükseldi. Temmuz ayında da emekli maaşlarında artışa gidilecek. Temmuz zammı, TÜİK’in 6 aylık enflasyon verileri baz alınarak hesaplanacak. Bu çerçevede, TÜİK’in enflasyon verisi açıklamaları yakından takip edilecek.