Asgari Ücret ve Emekli Maaşına Zam Geliyor Üstelik Rakam Paylaşıldı

Artan enflasyon oranı nedeniyle asgari ücretliye ara zam yapılmış, bazı kesimlerce bu zam yeterli görülmüşse de özellikle asgari ücretli vatandaşlar için bu zam yetersiz görülmüştü. Uzman isim asgari ücrete zammın yapılacağı tarihi ve zam oranını açıkladı.

Asgari Ücret ve Emekli Maaşına Zam Geliyor Üstelik Rakam Paylaşıldı

Yılın ikinci yarısında asgari ücrete yüzde 30 zam yapılarak ara zamla beraber asgari ücret 5.500 liraya çıkarıldı. Ancak bazı kesimler tarafından bu zammın yetersiz olduğu ve tüketim malzemelerine gelen zamlarla asgari ücrete yapılan zammın eridiği ifade edildi.

Vatandaşlar yeni zammın ne zaman ve ne kadar olacağını merak ederken açıklamalar peş peşe geliyor. Yılbaşından önce tekrar bir zam gelir mi soruları sorulurken gerek hükümet tarafından yapılan açıklamalar gerekse de ekonomistlerin açıklamalarına baktığımızda yeni zammın yılbaşında olacağını görüyoruz.

Zam Ne Kadar Olacak?

Müjdeli haberi sosyal medya hesabından Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun paylaştı. Erdursun, zammın yılbaşında olacağını ve emekli ile asgari ücrete ne kadar zam yapılacağını paylaştı. Erdursun açıklamasında ‘’ 1 Ocak 2023’de; Asgari ücret 7.500₺ En düşük emekli aylığı 5.000₺ olur diye tahmin ediyorum…’’ diyerek beklediği zam oranını açıkladı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /