Asgari Ücret Tespit Komisyonunun İlk Toplantısı Başladı! 2020'de Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? İşte İlk Rakamlar

2020 yılında asgari ücret ne kadar olacak, asgari ücrete enflasyon oranında mı zam yapılacak? gibi soruların yanıtı kısa süre içerisinde verilecek. İşçi, iş veren ve hükümet temsilcilerini bir masada toplayan Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2020 yılında belirlenecek asgari ücret için ilk toplantısına başladı. Peki Türk İş'in teklifi ne, iş veren kesimi asgari ücret zammı konusunda ne söyledi? işte detaylar...

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun İlk Toplantısı Başladı! 2020'de Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? İşte İlk Rakamlar

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun İlk Toplantısı Başladı! 2020'de Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? İşte İlk Rakamlar

Milyonlarca çalışan ve ailesiyle birlikte işverenleri de doğrudan ilgilendiren 2020 yılı asgari ücret tespit komisyonu ilk toplantısı başladı. İşçi , işveren ve hükümet temsilcilerinin ilk pazarlıkları öncesi asgari ücret konusunda işçi kesimini temsil eden yetkili sendika Türk iş aslında ilk rakamı açıklamıştı. Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, yaşam maliyetini hatırlatarak, bu rakamın altında hiç bir rakam konusunda pazarlığa girişmeyeceklerini söylemişti. Geçtiğimiz günlerde asgari ücret pazarlıklarına ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk İş, Hak İş ve DİSK'in birlikte hareket edeceğini, 3 sendikanın uzlaştığı rakamın masaya taşınacağını söylemişti. 

TÜRK İŞ : 2 BİN 578 LİRANIN ALTINDA PAZARLIĞA OTURMAYIZ


Ocak ayında alınan ücreti aralık ayında da almak istediklerini belirterek vergi dilimini hatırlatan Ergün Atalay, "Türk-İş olarak iki sendikamızın görüşünü aldıktan sonra oraya otururuz. DİSK'in de Hak- İş'in de görüşünü almak gerekiyor. Hayat maliyeti 2 bin 578 lira. Asgari ücret teklifinde hayat maliyetinin altında hiçbir şeyi konuşmayız" ifadelerini kullanmıştı. İşveren tarafını temsil eden TİSK yönetimi ise asgari ücretin işçiler kadar iş veren kesiminin de düşünülerek belirlenmesi gerektiğini vurgulayarak, yatırım üretim, ihracat ve istihdam zincirindeki halkaların her birinin eşit derecede öneme sahip olduğunu bir halkanın kırılması halinde zincirin kopacağını söylemişti.

TİSK: İŞÇİ KADAR İŞ VEREN DE DÜŞÜNÜLMELİDİR

TİSK yetkilileri, "Yatırım, üretim, ihracat, istihdam zincirindeki halkalardan her birini eşit derecede önemli görüyoruz. Biri kırılırsa zincir kopar. Çalışmalarımızı bu dengeleri dikkate alarak sürdürmeliyiz. Asgari ücrete yapılacak artışı belirlerken, işçilerimiz kadar işsizlerimizi de düşünmek ortak sorumluluğumuzdur" demişti.

ASGARİ ÜCRET KONUSUNDA SON DAKİKA GELİŞMELERİNİ TAKİP ETMEK, 2020 YILI ASGARİ ÜCRETİ AÇIKLANDIĞI ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN TIKLA VE KATILMA İSTEĞİ GÖNDER.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA