Asgari Ücret Tespit Komisyonu İlk Toplantısı Bugün

Milyonlarca çalışanın merak içinde beklediği 2023 yılı asgari ücret belirleme çalışmalarında ilk toplantı bugün yapılacak.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu İlk Toplantısı Bugün

Asgari Ücret Tespit Komisyonu İlk Toplantısı Bugün 

Milyonlarca vatandaşın merak ettiği ve yakından ilgilendiği 2023 asgari ücreti belirleme çalışmaları bugün yapılacak toplantı ile devam ediyor. Milyonlarca kişinin 2023 yılında maaşlarına alacakları zam için taraflar ilk toplantısını bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapacaklar. Yapılan toplantıya Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Bakanlık temsilcileri ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu katılılıyor.

İşçi ve İşverenin beklentileri ele alınacak

Kritik toplantıda işçi ve işveren tarafının beklentileri ele alınırken, Bakanlığın ise  küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeleri kapsayan anket çalışmasının verilerini taraflar ile paylaşması bekleniyor. Ayrıca işçi heyetinin komisyona, Türk-İş'in Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'ndaki rakamları sunması bekleniyor.

İkinci toplantı 14 Aralık

Tarafların bugün gerçekleştirilen toplantı sonrasında ikinci kez olarak 14 Aralık 2022 tarihinde toplanacağı açıklanmıştı. Öte yandan 2022 yılı asgari ücreti Temmuz ayında yapılan ara zam ile birlikte 5 bin 500 olarak belirlenmişti.