Asgari Ücret Tahminini Paylaşan Selçuk Geçer: Aşağısını Kabul Etmek Alçaklıktır

Selçuk Geçer’den duyulmamış asgari ücret tahmini: aşağısını kabul etmek alçaklıktır. Ekonomiyle haşır neşir bir isim olan ve dolar üzerindeki görüşleriyle konuşan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, asgari ücretin 9 bin olması yönündeki teklife youtube hesabı üzerinden yanıt verdi. Geçer’in yayınladığı video ile bu rakamın kabul edilememezliği sebepleri ile açıklandı. Asgari ücretin belirlenmesi için uygulanması gereken formülleri yayınladığı video tek tek açıkladı. 

Asgari Ücret Tahminini Paylaşan Selçuk Geçer: Aşağısını Kabul Etmek Alçaklıktır

Ekonomi Matematik İşi
Açıklamalarında asgari ücretin 9 bin olması durumunda çok geçmeden yeniden bir düzenlemeye gidileceğini belirtti. Bu işlerin psikoloji ve duygusal yönden ziyade matematik olacağının da altını çizdi. Eğer gelişmiş bir ülkeden bahsediyorsak matematikle haşır neşir olmamış gerektiğini söyledi.  


Asgari Ücret 13 Bin Lira Olmalıdır
Açıklamalarına devam eden Geçer: “Öncelikle bu %38'lik asgari ücretin %4-5'lere inmesi gerektiğini, asgari ücretin de matematiğe bakarak bir aileden bahsediyorsak anne ve babanın maaşlarının toplamı en kötü ihtimalle yoksulluk sınırına denk olmalıdır. Yani 26 bin liralık yoksulluk sınırını ikiye böldüğümüzde bize minimum rakamı veriyor aslında. Asgari ücret tartışma olmaksızın 13 bin lira olmalıdır." dedi.


"Asgari Ücret Artarsa Enflasyon da  Artar Lafı Yalan"
"Sürekli enflasyon patlar deniliyor. Niye enflasyon patlıyormuş efendim? Sadece maliyetleri işçiler mi oluşturuyor? Diğer giderler artmaya devam etmeyecek mi? Bugün siz işçiye 5500 lira vermeye devam etseniz bile zamlar gelmeye devam edecek. İşçilerin işletmelere maliyeti %20-30 oranında. Siz hiçbir şey bilmiyorsunuz.