Asgari Ücret İle Çalışan Vatandaşlara 2125 TL Bayram Harçlığı!

Asgari ücret ile çalışan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada Kurban Bayramı'nda asgari ücret ile çalışan vatandaşlara 2125 TL ikramiye verilmesi ile ilgili TBMM'YE teklif geldi.

Asgari  Ücret İle Çalışan Vatandaşlara 2125 TL Bayram Harçlığı!

Asgari ücretle ilgili bir son dakika açıklaması yapıldı. TBMM Genel Kurulu'na gelen düzenlemede vatandaşlara asgari ücretin Kurban Bayramı münasebetiyle 2 bin 125 lira bayram ikramiyesi ödenmesi önerildi.Teklif Hüseyin Avni Aksoy tarafından sunuldu.
Teklif Komisyona Geldi
Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısı geçtiğimiz günlerde TBMM'ye sunuldu. TBMM'ye sunulan söz konusu yasa tasarısı, Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk edildi. Komisyona sunulan teklifin detayları  kamuoyu ile paylaşıldı.
Gelen Teklifin Özeti
TBMM'YE gelen teklifin özeti şu şekilde açıklandı: "Teklif ile, çalışanlara Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda asgari ücret net tutarının yarısı kadar bayram ikramiyesi verilmesi amaçlanmaktadır."
Gerekçe
Kanun teklifinin gerkeçesi şu şekilde açıklandı: 5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanununun 18. ek maddesinin 1. fıkrasına göre: "Kurumca bu kanun ve ilgili mevzuat uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, ödemenin yapılacağı tarihte gelir ve aylık alma şartıyla, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda 1100'er TL tutarındaki bayram ikramiyesi ödenir" denilmektedir.

Sunulan kanun teklifi ile emekli vatandaşlara verilen 1100 TL'lik bayram ikramiyesinin  asgari ücretin net yarısı kadar çalışan vatandaşlara da verilmesi istendi. İşte kanun teklifinin metni:

SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

MADDE 1 - 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun ek 18 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Kurumca bu kanun ve ilgili mevzuat uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara bayramın içinde bulunduğu ayda gelir vbe aylık alma şartıyla , 4üncü maddenin birinci fıkrasının a ve c bentleri kapsamında sigortalı sayılanlara bayramın içinde bulunduğu ayda fiilen çalışmaları şartıyla, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında içinde bulunan yıl için belirlenen asgari ücretin net tutarının yüzde 50'si oranında şeklinde değiştirilmiştir.

Peki Ne Olacak?
Kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna sunuldu.Önümüzdeki günlerde komisyonda teklif görüşülecek. Memleket Partisi Milletvekili tarafından verilen teklifin kabul olması durumunda teklif komisyonda görüşülecek ve daha sonra TBMM Genel Kurulu'na gönderilecek. Genel Kurulda görüşülecek teklif oylanacak ve akıbeti belli olacak. Kurban Bayramı'nda çalışanlara 2 bin 125 liralık ikramiye verilmesinin önünü açacak.
 

ASGARİ ÜCRET İKRAMİYE AÇIKLAMASI GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2022 yılında Kurban Bayramı 9 Temmuz Cumartesi başlayacak.