Asgari Ücret İçin Müthiş Talep Yılda Dört Kez

Alım gücü zayıflayan dar gelirli vatandaş için DİSK’ten önemli bir teklif geldi. Disk, zamların durdurulması ve asgari ücretliye yılda 4 kez zam yapılmasını teklif etti.

Asgari Ücret İçin Müthiş Talep Yılda Dört Kez

Yılda bir kez yapılan asgari ücret zammı bu sene artan yüksek enflasyon ve vatandaşın alım gücünün düşmesiyle ara zam teklifiyle defalarca gündeme geldi. Hükümet kanadından son dönemde yapılan açıklamalar asgari ücrete ara zam için umut doğururken Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) önemli bir teklif sundu.

Yılda Dört Kez

Asgari ücret için çalışmaların başladığını belirten siyasilerden sonra devreye işçi sendikaları da girdi. Asgari ücret tespit komisyonunun toplanmasını talep eden DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücrete yılda dört kez zam yapılması gerektiğini söyledi.

Beyoğlu'ndaki İstanbul Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü önünde DİSK üyelerinin bir araya gelmesiyle oluşan grup adına açıklama yapan Çerkezoğlu, zamların durdurulmasını ve ücretlerin artırılmasını istediklerini söyledi.

AA'nın haberine göre, enflasyon nedeniyle maaşların azaldığını, bu yüzden asgari ücret tespit komisyonunun toplanmasını talep ettiklerini anlatan Çerkezoğlu, asgari ücrete yılda dört kez zam yapılması gerektiğini ifade etti.

"Taşeron İşçilik Kaldırılsın"

Çerkezoğlu, taşeron işçiliğin de kaldırılmasını ve işçilerin kadrolu olması gerektiğini belirtti.

Sizler asgari ücrete ara zam gelmesi konusunda hangi fikirlere sahipsiniz. Zam yapılması gerekli midir? Yorumlarınızda belirtebilirsiniz.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /