Asgari Ücret İçin Büyük Gün İşte Masadaki Rakamlar

Asgari ücret için bugün büyük gün. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile işçi temsilcileri bir araya geliyor. Masada hangi rakamlar var?

Asgari Ücret İçin Büyük Gün İşte Masadaki Rakamlar

Milyonların gözü bugünkü toplantıya çevrildi. Asgari ücret için hükümet ve işçi temsilcileri bir araya gelecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ile bir araya gelecek. Toplantıda 2023 yılı için belirlenecek asgari ücret için çalışma takviminin netleşmesi bekleniyor. Görüşme saat 14.00'de başlayacak.

Masada Hangi Rakamlar Var?

Asgari ücret için çok farklı rakamlar kullanılırken beklentiler 8 ile 10 bin TL arasında değişiyor. Özellikle dev şirketlerin yüzde 50 oranında zam teklifine sıcak baktığı belirtilerken anket çalışmaları da ele alınacak.

Hükümette her koşulda vatandaşı enflasyon karşısında ezdirmeyeceğiz mesajı verirken asgari ücret iyi bir zam yapılması bekleniyor.

Yüzde 40 zam yapıldığı takdirde 5.500 TL olan asgari ücret 7.700 TL olacak. Zammın oranının ise yüzde 50 olması durumunda rakama 8.250 TL’    ye çıkacak. Uzmanların ortak görüşüne göre ise asgari ücretin 8 bin TL’nin altında olmayacağı yönünde.

Bakan Bilgin Gerçekçi Bir Rakam Olacak

Geçtiğimiz günlerde konu ile alakalı Bakan Bilgin tarafından yapılan açıklamada işletmelerinde ödeyebilecekleri bir rakam üzerinde çalıştıklarını belirtti. Maaşların hayali değil gerçekçi bir rakam olacağını belirten Bakan Bilgin, çalışan maaşları yüzünden işletme kapısına kilit vurulan bir rakam olmayacak dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /