Asgari Ücret İçin Beklenen Zam Oranı Açıklandı-2020 Yılında Asgari Ücret Zammı..

2020 asgari ücreti için beklenen zam miktarı açıklandı. Geçtiğimiz yıllardaki asgari ücret zamları dikkate alınarak yapılan açıklamada, asgari ücretin yüzde 20 oranında zamlanmasının beklendiği bildirildi.

Asgari Ücret İçin Beklenen Zam Oranı Açıklandı-2020 Yılında Asgari Ücret Zammı..

Asgari ücrette yeni beklenti açıklandı.

2020 asgari ücret zammı görüşmeleri devam ediyor. Milyonlarca kişiyi yakındna ilgilendiren görüşmeler devam ederken ,  yeni bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada , 2020 asgari ücret zammı için beklenen rakama yer verildi.

İKİNCİ TOPLANTI YAPILDI: ÜÇÜNCÜ TOPLANTI SALI GÜNÜ

Geçtiğimiz hafta asgari ücret tespit komisyonu Türk İş 'in ev sahipliğinde yapıldı. İkinci toplantıdan da bir nihai karar veya olası rakam çıkmadı. Asgari ücret tespit komisyonu 17 Aralık 2019 Salı günü 3 'üncü toplantısını yapacak. 

Toplantı , işveren kesimini komisyonda temsil eden TİSK 'in ev sahipliğinde yapılacak. 

İŞÇİ KESİMİNİN TEKLİFİ

Komisyonda işçi kesimini üç sendika temsil ediyor. 3 sendikadan ikisi tekliflerini açıkladı. Türk İş 2020 yılında asgari ücretin 2578 TL olmasını istiyor. DİSK ise asgari ücretin 3200 TL olmasını istiyor. Hak İş ise henüz bir açıklama yapmadı.

BEKLENTİ AÇIKLANDI

Asgari ücret zammı ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıllarda yapılan asgari ücret zamlarının ortalamalarına bakıldığında , asgari ücrete yüzde 20 oranında zam beklendiği bildirildi.

Yüzde 20 zam ile yeni yılda brüt asgari ücret 3070 TL seviyesinde olacak. Buna göre net asgari ücret ise 2425  TL olacak.

Peki sizce 2425 TL makul mu? Talep ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

2020 asgari ücret görüşmelerinde 3. toplantı 17 Aralık 2019 günü yapılacak. Son toplantı ise diğer hafta Çalışma Bakanlığı 'nda yapılacak ve 2020 yılı asgari ücreti belli olacak. Asgari ücret için son toplantı 24-27 Aralık tarihleri arasında yapılacak ve asgari ücret zammı belli olacak.

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDUĞU ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN