Asgari ücret herkesi mutlu edecek, Büyük zam son çıkışta.. Herkesi mutlu edecek rakam!

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını belirlemek üzere yarın ilk toplantısını gerçekleştirecek.

Asgari ücret herkesi mutlu edecek, Büyük zam son çıkışta.. Herkesi mutlu edecek rakam!

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını belirlemek üzere yarın ilk toplantısını gerçekleştiriyor. Toplantıda, taraflar güncel ekonomik verileri değerlendirerek, yeni asgari ücret rakamını belirlemek için müzakerelerde bulunacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde yapılan toplantıda, TÜRK-İŞ ve TİSK temsilcileri toplantıda yer alacak.

Toplantı, basına kapalı bir şekilde gerçekleştirilecek. Taraflar, kendi görüşlerini dile getirerek, mevcut ekonomik verileri ve işçi-işveren ilişkilerini göz önünde bulundurarak yeni asgari ücret rakamını belirlemek üzere müzakerelerde bulundu.

2023 TEMMUZ AYINA KADAR ASGARİ ÜCRET RAKAMI

Şu anda geçerli olan asgari ücret, brüt 10.008 TL seviyesinde bulunuyor ve vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8.506,80 TL olarak uygulanıyor. İşverenin toplam maliyeti ise bir işçi için 11.759,40 TL'yi buluyor. Bu maliyetin 10.008 TL'si brüt asgari ücret, 1.551,24 TL'si sosyal güvenlik primi ve 200,16 TL'si işveren işsizlik sigorta fonundan oluşuyor.

Komisyon, yoğun müzakereler sonucunda işçi ve işveren kesimini memnun edecek bir asgari ücret miktarı belirlemek için çalışacağını belirtti. Aldığı kararla birlikte asgari ücretin yükseltilmesi ve çalışanların yaşam standartlarının iyileştirilmesi hedeflendi.

Yapılması beklenen zamlarla beraber brüt asgari ücret tutarı da artacak ve vergiler ile kesintiler düştüğünde çalışanlara 14.200 bin TL net olarak yansıma bekliyor. Bu yeni rakam, çalışanların gelir seviyesini önemli ölçüde artıracak ve geçim koşullarını iyileştirmesi bekleniyor.

DOLARA GÖRE ASGARİ ÜCRET NE KADAR EDİYOR?

12 Haziran'da kurların 23.65 doları gösterirken alınacak karar 14.200 TL olur ise yaklaşır 600.40 dolar civarına yükselmesi bekleniyor.