Asgari Ücret Görüşmelerinde Toplantı Tarihleri Netleşti

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021'de geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi çalışmaları çerçevesinde ikinci toplantısını 15 Aralık'ta yapacak.

Asgari Ücret Görüşmelerinde Toplantı Tarihleri Netleşti

Türkiye'de 8 milyon işçi ile ailesini doğrudan ilgilendiren toplumun en büyük kesimlerinden birinin 1 senelik ücretini belirleyecek olan kritik toplantılar serisi başladı. İlk toplantı bugün online yapıldı. TİSK tarafından yapılan açıklamada, asgari ücretin enflasyon oranlarından daha yüksek tutulmaması gerektiği belirtilirken, işçi kesiminin vereceği teklif de merak konusu haline geldi. Asgari ücret tespit komisyonunda ikinci toplantı TİSK'in ev sahipliğinde 15 Aralık'ta , 3. Toplantı ise Türk İş ev sahipliğinde 22 Aralık'ta gerçekleşecek. TİSK'teki toplantının da bugünkü toplantı gibi online yapılacak. 

Türk İş'teki toplantının nasıl yapılacağı ve son toplantının tarihi ilerleyen günlerde açıklanacak. Asgari ücretle ilgili siyasi partiler ve STK'lardan da teklifler gelmeye başladı.  Önümüzdeki günlerde asgari ücrete ilişkin daha somut açıklamaların yapılması bekleniyor. Siz ne bekliyorsunuz? Sizce asgari ücret 2021 yılı için kaç lira olarak belirlenmeli? düşüncelerinizi sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.