Asgari Ücret Desteği 2019 Yılı Sonuna Kadar Devam Edecek

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrük Selçuk , asgari ücret desteğinin 2019 yılı sonuna kadar devam edeceğini söyledi.

Asgari Ücret Desteği 2019 Yılı Sonuna Kadar Devam Edecek

Asgari ücret desteği 2019 yılı sonuna kadar devam edecek.

İstanbul’da Türkiye Metal Sanayicileri Sendikasının 47. Olağan Genel Kurulu ’na katılan  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu ve asgari ücret desteğüinin 2019 yılı sonuna kadar devam edeceğini söyledi. 

Özel sektör istihdam rakamlarını açıklayan Bakan Selçuk, ocak ayından bugüne yaklaşık 300 bin kişiyi İŞKUR aracılığıyla özel sektörde işe yerleştirdiklerini belirterek, "Bu sayının ne mutlu ki 3'te 1'i kadınlarımız, yine 3'te 1'i de gençlerimiz." ifadelerini kullandı.Bakanlık olarak son 17 yılda, işveren ve işçi sendikalarıyla sosyal diyaloğu güçlendirmeye her zaman öncelik verdiklerini söyleyerek açıklamasını sürdüren Bakan Selçuk,  otomotiv, beyaz eşya, demir-çelik dökümü başta olmak üzere metal sanayisinde üretim ve istihdamın artırılmasını her zaman desteklediklerini vurguladı.  Bakan Selçuk, 60 yıllık birikimiyle MESS'i sanayi sektöründeki başarılarıyla özellikle sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin taşıyıcı gücü olarak gördüklerini kaydetti.

Türkiye 'nin sahip olduğu demokrasi tecrübesiyle önemli bir seçimi daha geride bıraktığını belirterek Bakan Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadesiyle önümüzdeki 4,5 yılda üretime ve istihdamı artırmaya odaklanılması gerektiğini vurguladı.

Bakanlık olarak, istihdam teşviklerini sürdüreceklerini belirten Zehra Zümrüt Selçuk, ekonomik kazanımları toplumun tüm kesimlerine yansıtmaya devam edeceklerini, küresel hedeflere ulaşmak için uygulamaya koyulan pek çok reformla, teşviklerle iş dünyasına katkıda bulunarak, iş insanlarının finansmana erişimini kolaylaştırdıklarını aktardı.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ

Bakan Selçuk, açıklamasının devamında asgari ücret desteğine değindi ve 2020 sonuna kadar mevcut çalışanlara ilaveten işe alınan her bir sigortalının, asgari ücret düzeyinde tüm prim ve vergilerini 12 ila 18 ay boyunca karşılaşacağını belirterek, 2016'da başlatılan ve 9 ay olarak uygulanan asgari ücret desteğini de bu yıl 12 aya çıkardıklarını dile getirdi.

Kamubulteni.com  | Ankara