Asgari Ücret Cephesinde Flaş Gelişme 2023 Bütçesi Hesaplaması Yapıldı

2023 yılı merkezi yönetim bütçesine göre asgari ücret hesaplaması ortaya çıktı. İşveren sigorta prim desteğinin yüzde 58 oranında artırılması, asgari ücret zammı hesaplamalarını yeniden hareketlendirdi.

Asgari Ücret Cephesinde Flaş Gelişme 2023 Bütçesi Hesaplaması Yapıldı

2022 yılında yüksek enflasyonun gelmesi, hayat pahalılığının artması ve döviz kurundaki yükseliş nedeniyle asgari ücrete ara dönemde zam gelmişti. Temmuz ayında gelen zam sonrası gözler 2023 asgari ücret zammına çevrildi.

2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından açıklandı. Oktay’ın yaptığı açıklamada “2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi’nde bütçe giderlerinin 4 trilyon 470 milyar lira, bütçe gelirlerinin 3 trilyon 810 milyar lira olacağı öngörülmektedir” denildi.

İşveren Sigorta Prim Desteğine Göre 8 Bin 690 Lira Olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta asgari ücrete gelecek zammın enflasyon karşısında koruyacak bir rakam olacağını belirtmesiyle gözler merkezi yönetim bütçesine çevrildi. Cumhuriyet’in haberine göre bütçede en dikkat çeken kalem ise işveren sigorta prim desteği oldu.

2022 bütçesinde 43.1 milyar TL olan işveren sigorta prim desteği, 2023 yılı için 68,1 milyar TL olarak belirlendi. Toplamda yüzde 58 artış hedeflenen sigorta prim desteği ile aynı oranda asgari ücret artışı yaşanırsa, asgari ücretin 8 bin 690 TL olması bekleniyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /