Asgari Ücret Açlık Sınırına Yetişemedi

Birleşik Metal-İş Sendikası Sınıf Araştırmaları Merkezi, açlık sınırının asgari ücretin üstüne çıktığını açıkladı.

Asgari Ücret Açlık Sınırına Yetişemedi

Birleşik Metal-İş Sendikası Sınıf Araştırmaları Merkezi'nin yayımladığı raporda sağlıklı bir bircimde bir ailenin beslenebilmesinin aylık maliyetinin 4 bin 453 lira olduğu açıklandı. Yani açlık sınırı asgari ücretten 200 lira daha fazla. Açlık sınırı, sağlıklı beslenmek için gıdaya ödenen tutar, yoksulluk sınırı ise ulaşım ve eğitim gibi temel ihtiyaçların karşılanması için ödenmesi gereken tutar olarak belirtildi.

En Fazla Harcama Süte

Merkez tarafından yayımlanan raporda, hesaplamaların Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) madde fiyatı üzerinden yapıldığı belirtildi. 46,95 lira ile günlük harcamalarıyla en yüksek maliyet, süt ve süt ürünleri gruplarına yapılacak gereksinimler olarak belirtildi.

Et 31, Sebze ve Meyve 25 Lira

Yayımlanan raporda et, tavuk ve balık için harcanması gereken miktar günlük 31,03 lira olurken sebze ve meyve için günlük 25,04 lira harcama gereksinimi bulunuyor.

Ekmek için harcanması gereken miktar günlük 11,64 lira, katı yağ ve sıvı yağ için 10,21 lira; şeker, bal, pekmez ve reçel için 6,90 lira, yumurta için ise 2,91 lira olarak belirlendi.

Sağlıklı Beslenme Asgari Ücretin Üstünde

Açlık sınırının sağlıklı beslenmeyle ifade edildiği ve her bir bireyin farklı kalorilerde gıda alması gerekliliğini gösteren raporda "Yetişkin bir erkeğin sağlıklı bir biçimde beslenmesi için tüketmesi gereken gıdaların aylık karşılığı 1.210 liradır. Bu değer yetişkin bir kadın için 1.158, 15-18 yaş bir genç için 1.266, 4-6 yaş arası bir çocuk için 820 liradır. Sağlıklı bir biçimde beslenmenin toplam aile bütçesine maliyeti ise 4 bin 453 lira olarak tespit edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /