Asgari Ücret 9900 TL Olacak Dünya Yazarı Gerekçesini de Açıkladı

Asgari ücretle ilgili bomba bir açıklama geldi. Dünya Gazetesi yazarı gerekçesini de paylaşarak asgari ücrete yüzde 80’den fazla zam geleceğini belirtti.

Asgari Ücret 9900 TL Olacak Dünya Yazarı Gerekçesini de Açıkladı

Artan enflasyon ve fahiş fiyatlar, asgari ücrete ara dönemde yapılan zammı da eritti. Ne yapacağını düşünen vatandaş, şimdi yılbaşında asgari ücrete gelecek zammı bekliyor.

Konuyla ilgili uzmanlar peş peşe açıklamalar yaparken bir açıklamada Dünya yazarı Şeref Oğuz’dan geldi. Oğuz, ‘’ Seçim ekonomisi sürecinde asgari ücrete %80 ve üzeri oranda zam gelmesi sürpriz olmaz’’ dedi. Yüzde 80 zam gelmesi durumunda asgari ücret 9.900 TL’ye çıkacak.

Aralık ayında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu öncesi uzmanlar gelecek zam tahminlerini paylaşıyor. Gerekçelerini de açıklayarak gelecek zamları bekleyen uzmanlar arasında Şeref Oğuz’un iddiası bomba gibi.

Asgari ücrette seçim ekonomisinin uygulanacağını belirten Oğuz, ‘’ Seçim ekonomisi sürecinde asgari ücrete %80 ve üzeri oranda zam gelmesi sürpriz olmaz. Zira hükümetin önünde bir sandık var ve ücretlerdeki erozyonun toplumda yarattığı olumsuzluklar ortada… Bu ölçüt, sadece asgari ücret için değil, tabanfiyat, katsayı, kamu işçileri toplu sözleşme zammı, emekli maaşları, öğrenci kredileri ve benzeri tüm sosyal alanlarda geçerli olabilecek’’ dedi.

Ancak bunun olumsuz sonuçlarının seçim sonrası görülebileceğini belirten Oğuz, ‘’Hal böyle iken üretim yaya kalacak fakat para yağmuru sebebiyle enflasyon vites büyütecek. Kısaca asgari ücretten girecek ve enflasyondan çıkacağız seçim ekonomisinde… Sonuç mu; elbette seçimin ardından zam fırtınası…’’ diyerek uyarısını yaptı

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /