Asgari Ücret 2020 Zammı İçin Rakam Açıklandı

2020 yılı asgari ücret görüşmeleri öncesi kritik açıklama geldi. Yapılan açıklamada beklenen zam oranına yer verildi. İşte detaylar.

Asgari Ücret 2020 Zammı İçin Rakam Açıklandı

Asgari ücret zammı için önemli rakam açıklandı. 

2020 yılı asgari ücret görüşmeleri için son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada yeni asgari ücret hakkında kritik rakama yer verildi. 

KOMİSYON TOPLANIYOR

2020 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için komisyon önümüzdeki haftalarda toplanacak. Aralık ayının ilk haftasında başlayacak ve son haftasına kadar devam edecek görüşmelerde zam belli olacak. 

HER YIL ENFLASYON ÜSTÜNDE

7 milyona yakın kişiyi yakından ilgilendiren görüşmelerde asgari ücretin yine enflasyonun üstünde bir rakamda gelmesi bekleniyor. 

Son 10 yılda yapılan asgari ücret zammına bakacak olursak , 2016 'daki zam dışında diğer zamlar enflasyonun 2-5 puan üstünde gerçekleşti. 

YENİ EKONOMİ PLANINA GÖRE MAAŞ HESAPLAMASI

Ancak bu yıl bir değişiklik yapıldı. Yeni ekonomi planına göre maaş zamları oluşan enflasyona göre değil , hedef enflasyona göre belirlenecek. 2019 yılı enflasyon tahminine bakacak olursak asgari ücretin yüzde 15 oranında zamlanması bekleniyor. Bu rakama bakacak olursak asgari ücretin 2020 yılında 2 bin 323 TL olması bekleniyor. 

Sabah Gazetesi , seyyanen yapılan zamlarla asgari ücretin 2020 yılında 2 bin 500 TL seviyesine gelebileceğini aktardı. 

KADIN ERKEK İŞÇİLER BU SAYFADA

2020 asgari ücretinde diğer kadın-erkek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

KOMİSYONDA KİMLER VAR?

Asgari ücret tespit komisyonunda işçileri Türk İş  ve DİSK temsil edecek. İşveren kesimini ise TİSK temsil edecek. Masada hükümeti Çalışma Bakanlığı temsil edecek.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN