Arsa ve İş Yerine Başvuruya Ek Süre

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle yaşama geçirilen 'İlk Evim İlk İş Yerim' sosyal konut projesinde arsa ve iş yerleri açısından müracaat ile ilgili süre uzatıldı.

Arsa ve İş Yerine Başvuruya Ek Süre

'İlk Evim İlk İş Yerim' sosyal konut hamlesinde 250 bin konuta müracaatlar 31 ekim itibarıyla son bulmuş ve böylece yapılan 8 milyon başvuru arasından 5 milyon 135 bin 324'ü geçerli kabul edilmişti. 1 milyon arsa ile 10 bin iş yeri açısından 10 Ekim tarihinde başlayan başvurular 7 Kasım tarihinde sona erecek diye fakat arsa ve iş yerleri için başvuru süresinin 15 kasım tarihin kadar uzatıldığı açıklandı.


E-Devlet İle Banka

Arsalar açısından bakıldığında e-devlet ile Ziraat Bankası üzerinden müracaat işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Arsalara başvuru bedelleri 500 TL, iş yerleri başvuruları ise e-devlet üzerinden ve il merkezlerinde Halk Bankası ve ilçelerine istirahat Bankası şubeleri üzerinden gerçekleştiriliyor. İş yerleri için başvuru Bedeli 2 bin lira. Başvurular tamamlandıktan hemen sonra kura çekimleri ile hak sahipleri böylece belirlenmiş olacak.