Araçlar Sınırda Kaldı Adana’da Domates Fiyatları 4 TL Oldu

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle dış ticaret yapan birçok araç sınırda kaldı ve geri döndü. Özellikle narenciye ve domates ihracatından önemli yeri olan Rusya ve Ukrayna’ya ihracatın sıkıntı yaşaması domates fiyatlarının iç piyasada düşmesine neden oldu.

Araçlar Sınırda Kaldı Adana’da Domates Fiyatları 4 TL Oldu

Domates yüklü tırlar sınır kapılarından dönerken geçen haftalarda 20 liranın üstünde satılan domates bugün Adana Vedat Dalokay Hal Kompleksi’nde 4 ile 7 lira arasından satılıyor.

Adana Kabzımallar Odası Başkanı Ali Batman, dönen araçlardaki ürünlerin iç piyasada satıldığını belirterek, "İç piyasanın bunu kaldırması mümkün değil. Geçen hafta 25 liraya kadar çıkan domates şimdi 4 ile 7 lira arasında. Bu da üreticiyi de mağdur ettiği gibi ihracat yapan arkadaşlarımızı zora soktu” ifadelerini kullandı.

Batman, fiyatların daha da düşeceğini belirterek aynı zamanda marketlerinde bu fiyatlar kapsamında denetiminin yoğunlaşması gerektiğini belirtti. Batman; “Bu ürünler zaten savaş bölgelerine gidiyordu ancak şu anda gitmiyor. Fiyatlar daha da aşağı çekilecek. Vatandaşı fiyatlar sevindirecek ancak marketlerin denetim altına girmesi lazım. Ürünler eğer hale girerse bu da denetlenirse fiyatlar düşer. Eğer denetim olmazsa vatandaşlar yine fahiş fiyatlardan ürün alacak” sözlerine yer verdi.