Araç Sahiplerine MTV Zammı Sonrası Bir Kötü Haber Daha: Benzin Motorin ve LPG'ye...

Araç sahiplerine bir kötü haber daha geldi. MTV 'ye yüzde 12 'lik zam yapılacağının açıklanmasının ardından bir açıklama daha geldi ve akaryakıt fiyatlarına zam geleceği bildirildi.

Araç Sahiplerine MTV Zammı Sonrası Bir Kötü Haber Daha: Benzin Motorin ve LPG'ye...

Araç sahiplerine kötü haber: Bir zam daha gleiyor.

Son günlerde akaryakıt fiyatlarına zam geleceği haberleri sürekli olarak gündemde yer alıyordu. Edinilen son dakika bilgilerine göre , gerek dünya piyasasında benzin fiyatlarının yükselmesi , gerekse dolar kurunun TL karşısında tırmanışa geçmesi nedeniyle  akaryakıt fiyatlarına zam gelecek.

Pazartesi gününü salıya bağlayan gece açıklanan akaryakıt zamları nedeniyle araç sahiplerinde bu gece artk bir sendrom haline gelmiş durumda. Araç sahipleri , bugün gece yarısından sonra akaryakıt fiyatlarına gelecek zammı araştırırken bir açıklama geldi ve  benzin, motorin ile LPG 'ye zam beklendiği bildirildi.

Edinilen bilgilere göre bugün gece yarısından sonra motorin fiyatlarına 32 kuruş , benzin fiyatlarına 16 kuruş ve otogar (LPG) fiyatına 6 kuruşluk bir zam gelecek. 

Motorinde 32 kuruşluk zammın 6 kuruşu pompaya yansıtılacak. Diğer 26 kuruşluk oran ise eşel mobil sistemi ile ÖTV 'den karşılanacak. LPG 'de ise pompa fiyatı değişmeyecek. 6 kuruşluk zam ÖTV 'den karşılanacak. 

BENZİNDE 16 KURUŞ ZAM POMPAYA YANSIYACAK

Benzin fiyatına gelmesi beklenen 16 kuruşluk zammın hepsi pompaya yansıyacak. Bu zam sonrası İstanbul 'da benzin fiyatı 7 TL 'nin üzerine çıkacak ve 7.02 TL 'den satışa sunulacak.

Ankara ile İzmir 'de ise benzin fiyatı 7.11 TL 'ye çıkacak. 

Motorin fiyatı ise İstanbul 'da 6,53 TL 'ye , İzmir ile Ankara 'da ise 6,54 TL 'ye çıkacak.

MTV 'YE YÜZDE 12 ZAM

Bugün açıklanan yeniden değerleme oranına göre Motorlu Taşıtlar Vergisi 'ne yüzde 12 zam gelecek. Zamlı yeni MTV listesi için TIKLAYIN

MTV ve Benzin-Motorin-LPG zamları hakkındaki görüşlerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.