Araç Sahiplerine Kötü Haber: Çifte Zam Geliyor

Son dakika haberi: Sektör yetkililerinden alınan son dakika bilgilerine göre benzin ile motorin fiyatlarına yüksek bir zam geleceği öğrenildi. İşte motorin ile benzin fiyatlarına gelmesi beklenen zam.

Araç Sahiplerine Kötü Haber: Çifte Zam Geliyor

Son dakika haberi: Benzin ile motorine büyük zam geliyor.

Son günlerde petrol fiyatlarının artması, döviz kurlarında yaşanan yükseliş, art arda gelen rekorlar , akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıyacak. Sektör yetkililerinden alınan son dakika bilgilerine göre benzinfiyatlarında bugün gece yarısından sonra 28 kuruşluk zam beklendiği, motorin litre fiyatına 25 kuruşluk zam yapılacağı öğrenildi. 

BUGÜN GECE YARISINDAN SONRA GEÇERLİ

Sektör yetkililerinden alınan son dakika bilgilerine göre zam kararının bugün gece yarısından sonra geçerli olması bekleniyor. 

BRENT PETROL ARTIYOR

Söz konusu zam kararının alınmasında en büyük nedenin, brent petrol fiyatında yaşanan artış olduğu öğrenildi. Brent petrol fiyatı yüzde 0.80 artışla 44.12 dolar, Batı Teksas yüzde 0.63 artışla 41.78 dolar seviyesine yükseldi.  bulunuyor.

BENZİN VE MOTORİN FİYATI NE KADAR?

Edinilen son dakika bilgilerine göre İstanbul 'da benzin 6.60 TL, Motorin 5,74 TL, Ankara ve İzmir 'de benzin 6.67 TL i motorin ise 5.81 TL seviyesinde. 

Ahlatcı Yatırım tarafından fiyatlarla ilgili bir analiz yayımlandı. Analize göre geçtiğimiz çarşamba günü ABD ham petrol ve benzin stoklarındaki düşüşün ardından ve Sally Kasırgası’nın ABD açık deniz üretimini durdurmaya zorlamasıyla petrol fiyatlarının yükseldiğine  yer verildi ve “Geçtiğimiz gün ise ABD Enerji Enformasyon İdaresi, ülkede ticari ham petrol stoklarının geçen hafta beklenmedik bir şekilde 4.4 milyon varil düşüş ile 496 milyon varile gerilediğini açıkladı. Gün içinde kasırga ve corona virüsünün neden olduğu arz endişeleri devam ederken, açıklanan stok verisi ile birlikte Brent Petrol’ün yukarı yönlü hareketini sürdürdüğü izlendi.” ifadelerine yer verildi.

EPGİS AÇIKLAYACAK

EPGİS 'in zam kararını öğleden sonra açıklaması bekleniyor. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA