Araç Sahiplerine Kötü Haber: Akaryakıta Yüksek Zam Geliyor

Son dakika haberi: Sektör yetkilileri, brent petrolde son günlerde yaşanan hızlı yükseliş nedeniyle benzine yüksek bir oranda zam geleceğini aktardı.

Araç Sahiplerine Kötü Haber: Akaryakıta Yüksek Zam Geliyor

Son dakika: Benzine büyük zam geliyor.

Sözcü'nün son dakika olarak aktardığı bilgiye göre bugün gece yarısından itibaren benzinin litre fiyatına yüksek bir zam yapılacağı öğrenildi. Sektör yetkililerinden alınan son dakika bilgilerine göre 26 Kasım 2020 tarihinden itibaren benzin fiyatlarına 37 kuruşluk bir zam yapılacağı öğrenildi. 

NEDEN ZAM GELİYOR?

Benzin fiyatlarına yapılacak 37 kuruşluk zammın nedeni ise brent petrol fiyatları oldu. Gelen son dakika bilgilerine göre brent petrol fiyatlarında aşı hareketliliği yaşanıyor. Aşıda tünelin ucundaki ışığın görülmesi ile birlikte brent petrol fiyatının yükseldiği, döviz kurunda yaşanan artış ile birlikte benzine yüksek bir zam geleceği aktarıldı. 

BENZİN FİYATI NE KADAR OLACAK?

İstanbul'da şu anda benzinin litre fiyatı 6.67 TL seviyesinden, Ankara ile İzmir'de ise 6.73 TL seviyesinden satışa sunuluyor. Bu zamla birlikte benzin fiyatlarının 7 TL civarna gelmesi bekleniyor. 

1 Kasım'da 38 dolar seviyesinde olan brent petrol, 48,26 dolar seviyesine 25 günde çıktı. Söz konusu zam ile ilgili resmi açıklamanın bugün öğleden sonra EPGİS tarafından açıklanması bekleniyor.