Araç Sahiplerine İyi Haber Geldi: İndirim Tarihi Açıklandı

EPGİS 'ten beklenen indirim açıklaması geldi. Yapılan açıklamada akaryakıt fiyatlarına yapılacak indirim için tarih verildi. İşte indirim açıklaması.

Araç Sahiplerine İyi Haber Geldi: İndirim Tarihi Açıklandı

Son dakika : Akaryakıta indirim.

EPGİS 'ten bir son dakika açıklaması geldi. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası tarafından yapılan açıklamada EPDK 'nın kararı sonrası açıklama yapan EPGİS, indirimlerin 4 Haziran 'da geçerli olacağını söyledi.

EPGİS 'ten yapılan açıklama şu şekilde:

"Akaryakıt Fiyatlarında Kâr Marjı Kaynaklı İndirim

EPDK’nın akaryakıt firmaları ve bayilerin kâr marjlarının baskılanması yoluyla talep ettiği indirimlerin, bu gece yarısından itibaren pompa satış fiyatlarına yansıması bekleniyor.

Rafineri çıkış fiyatı ve vergilerin aynı kalacağı yeni fiyatlar firmaların web adreslerinde ilan edilecek. Fiyatlar firma veya illere göre değişiklik gösterebilecek."

FİYATLAR DEĞİŞECEK

EPGİS , fiyatların şehirden şehire değişeceğini söyledi. Yeni akaryakıt fiyatları firmaların web sayfası üzerinden yayımlanacak. 

EPDK NE DEMİŞTİ?

 EPDK Başkanı bugün yaptığı açıklamada, "Akaryakıt fiyat marjları olması gerekenin çok üzerinde. Daha önce 3 kere uyguladığımız gibi bir kez daha gereken adımı atmaktan çekinmeyiz. Ya şirketler fiyatları makul seviyeye çekecek ya da tavan fiyat kararı alarak biz makul seviyeye çekeceğiz." demişti.