Araç Sahiplerine Güzel Haber! Muayene Cezaları da Af Kapsamına Girdi

Trafik cezalarını da kapsayan af yasasına araç muayene cezalarının da eklendiği bildirildi. Esnaf, hekim, avukat gibi meslek gruplarının da aidat borçları affedilecek. AK Partili milletvekillerince TBMM'ye sunulan yeni yasa teklifine, aracının muayenesini yaptırmadığı için ceza kesilen araç sahipleri de eklendi. Böylece aracına zamanında muayene yaptırmayanların aylık yüzde 5, yıllık yüzde 50 faizleri silinecek. Esnaf, diş hekimi, hekim, avukat ve mühendislerin de odalara ödemedikleri aidatlar af kapsa

Araç Sahiplerine Güzel Haber! Muayene Cezaları da Af Kapsamına Girdi

TBMM'ye sunulan önergeye göre, araç muayenesi yaptırmaları gerektiği halde süresinde yaptırmamış olanlar, 31 aralık 2021 tarihine kadar araç muayenelerini yaptırmaları durumunda gecikme faizlerinden kurtulacak.

Kanun yayımlanıncaya kadar olan sürede biriken borçlar yüzde 5 yerine ÜFE oranı kadar artırılacak.

Kanunun yayımlandığı tarihten araç muayenesinin yapıldığı tarihe kadar geçen süre ise yüzde 5 yerine yüzde 0.75 faiz şeklinde uygulanacak.

Sözcü'deki habere göre, yıl sonuna kadar aracını muayenye sokmayan yıl sonunda yaptıranlar, 375 liralık muayene parasına ilave 112 lira ödemek yerine 33 lira faiz ödemesi yapacaklar.