Araç Sahiplerine Flaş Uyarı Geldi Bugün Son Gün Kaçırmayın

Türkiye’deki milyonlarca araç sahibi için kritik bir uyarı geldi. MTV ödemeleri ile gelir vergisi borç yapılandırmasına ilişkin ödemelerde bugün son gün.

Araç Sahiplerine Flaş Uyarı Geldi Bugün Son Gün Kaçırmayın

2022 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV)’nin ikinci taksitinin ödemesinin bugün son günü. 1 Temmuz itibariyle başlayan ödemeler bugün 1 Ağustos 2022 tarihinde sona erecek. Uygulanan MTV ocak ve Temmuz aylarında iki eşit takside bölünerek araç sahiplerinden tahsil ediliyor. Zamanında ödenmeyen vergilerde gecikme zammı ekleniyor.

Araç sahipleri Motorlu taşıtlar vergisini interaktif Vergi Dairesi https://ivd.gib.gov.tr/" ve Dijital Ödeme Noktasında “Hızlı Ödeme” bölümünde yer alan "MTV Ödeme" alanına şifre girişi yapmadan sadece plaka ve TC Kimlik numarası bilgileri borç sorgulama ve ödeme yapabiliyor.

Bunun yanında Gelir Vergisi 2. Taksit ödemeleri de bugün sona eriyor. 1 Temmuzda başlayan bu ödemeler içinde bugün son gün olarak duyuruldu.

Kim Ne Kadar MTV Ödeyecek

*1-3 yaş otomobillerin 2022 yılındaki MTV'si, motor silindir hacmi 1300 santimetreküp ve aşağısında olanlar için taşıt değerlerine göre 1313 lira ile 1576 lira arasında değişiyor.

*Aynı yaşta, motor silindir hacmi 1301-1600 santimetreküp otomobillerin vergisi 2 bin 287 lira ile 2 bin 746 lira arasında değişiyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /