Araç sahipleri istasyonlara koşacak! O tarihte akaryakıta yüzde 25 zam yolda!

Aracı olanlar dikkat! Akaryakıta % zam gelecek! Detaylar haberimizde.

Araç sahipleri istasyonlara koşacak! O tarihte akaryakıta yüzde 25 zam yolda!

7 günde %25'lik artış haberi şok etti! İran ile İsrail arasındaki gerilimin arttığı bir dönemde akaryakıt fiyatları beklenmedik bir darbe alabilir. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

AKARYAKITA ZAM

Ortadoğu'da özellikle İran ile İsrail arasındaki gerilim nedeniyle gerilim yüksek. Bu durumun küresel petrol piyasası üzerinde önemli bir etkisi olabilir. Jeopolitik gerilimler arttıkça petrol fiyatlarının önemli ölçüde artması beklenirken, bazıları gerilimin artmaya devam etmesi durumunda yakıt fiyatlarının %25 oranında artabileceğini söylüyor. Dünyanın petrol üretim merkezi olarak bilinen Ortadoğu, son günlerde İran ile İsrail arasında artan gerilim nedeniyle bir kez daha gergin bir bölge durumunda. İsrail'in 1 Nisan'da Şam konsolosluğuna düzenlediği saldırıda yedi kişi ölmüş, İran da misilleme olarak dün gece çeşitli araçlarla bazı İsrail hedeflerine saldırmıştı. Saldırı öncesindeki gergin atmosfer altın ve gümüş fiyatlarının hızla yükselmesine sebebiyet verdi. Ancak bu hareketin hafta sonuna denk gelmesi piyasanın nasıl tepki vereceği konusunda soru işaretlerini gündeme getiriyor. 

Akaryakıtta Zam

Enerji fiyatlarının en çok uluslararası kriz ve çatışma durumlarında arttığı biliniyor ancak uzmanlar, İsrail ile İran arasında gerilimin artması durumunda Brent ham petrol fiyatlarının 115 dolar kadar artabileceğine inanıyor. Şu anda 90 ila 115 dolar arasında olan artan petrol fiyatları, küresel fiyatların yükselmesine neden olabilir. Türkiye'de akaryakıt fiyatlarındaki keskin artış, döviz kurları ve vergi artışları, araç sahipleri için mini bir felaket senaryosu olarak algılanıyor. Ancak fiyat artışının yalnızca gerginlikten kaynaklandığı düşünülüyor ve iki ülke arasındaki gerilimin çözülmesiyle durumun yakın zamanda normale dönmesi bekleniyor. Uluslararası ilişkiler uzmanları ve ekonomistler, İran'ın misilleme saldırılarının orantılı olduğunu ve İsrail'in bunlara yanıt vermeyeceğini söylüyor. Bu senaryoya göre enerji fiyatlarının ve emtia piyasalarının bu hafta gerilemesi öngörülüyor.