Araç Sahipleri Dikkat. Her An Zam Gelebilir

Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz petrol fiyatlarını da vurdu. Brent petrolün varili 8 yıl sonra ilk kez 90 dolara ulaştı.

Araç Sahipleri Dikkat. Her An Zam Gelebilir

Brent petrolün varil fiyatı, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin artmasıyla ekim 2014'ten bu yana ilk kez 90 dolara ulaştı. Küresel petrol talebindeki toparlanma devam ederken jeopolitik gerilimlerin muhtemel arz kesintilerine yönelik endişeleri artırması petrol fiyatlarındaki yükselişte etkili oldu. Batı Teksas türü ham petrolün varili de yüzde 2'nin üzerinde artarak 87,45 dolara yükseldi.

2022'de 105 Dolar beklentisi var

Petrol piyasasında dengenin sağlanması için daha yüksek fiyatlara ihtiyaç olduğunu savunan Goldman Sachs, petrol fiyatın 2023 yılında ortalama 105 dolar/varil olabileceğini bildirdi. Bu yıl Brent petrolünde ortalama fiyatın 96 dolar/varil olacağını tahmin etmeyi sürdüren Goldman Sachs, cari 85 dolar/varil fiyat seviyesinde düşük OECD stokları ve düşen OPEC+ atıl üretim kapasitesi nedeniyle piyasanın kritik şekilde yetersiz arz ile karşı karşıya olduğunu savundu.

Goldman Sachs,yüksek fiyatların tamesi azaltması ve daha fazla arzı teşvik etmesinin beklendiğini ve bu çerçevede 2023 yılında 105 dolar/varil fiyatın piyasada dengeyi sağlayacağına inandıklarını ifade etti.

Vatandaş ,dolar kurundaki düşüşün akaryakıta indirim olarak yansıyıp yansımayacağını merak ederken uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarının 8 yılın zirvesine çıkması yeni zam yapılma ihtimalini güçlendirdi.