Antalya'da Yabancı Turistlerin Gözdesi: "80 Konut Alıp Otel Gibi İşletiyorlar"

Yabancıya konut satışında zirvedeki kentler arasında yer alan Antalya’da yabancılar tarafından satın alınan konutların amacı dışında kullanıldığı iddia edildi. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Kavaloğlu, kentte 80 adet konut satın alıp, bu konutları otel gibi işleten yabancı uyruklular olduğunu söyledi

Antalya'da Yabancı Turistlerin Gözdesi: "80 Konut Alıp Otel Gibi İşletiyorlar"

Turizm kenti Antalya, yabancıya konut satışında zirvede yer alıyor. Kente, Rusya-Ukrayna savaşı sonrası iki ülkeden de ilgi artarken satın alınan konutların amacı dışında kullanıldığı iddiaları gündeme geldi

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Yönetim Kurulu Üyesi, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Kavaloğlu, yabancılara yapılan konut satışlarında amacının dışında kullanım olduğunu belirterek bu durumun ülke ekonomisine zarar verdiğini ve otelcileri rahatsız ettiğini söyledi.

'Toplu Satışlar Yapılıyor'

Yabancıların en çok Alanya ve Konyaaltı ilçelerinde konut aldıklarını belirten Kavaloğlu,

"Antalya’da 1 konut satın alan da var, 80 konut satın alan da var. Bu rakamın açıkçası 108 bin ayrı insana satılması aslında çok büyük bir başarı kabul edilebilirdi. Ancak toplu satışların yapıldığını gözlemledik ve bunun turizm anlamında kullanıldığını gördük. Bu açıkçası bizi rahatsız etti.”

'Sınırlama Getirilebilir'

Yabancılara konut satışının sadece Türkiye’nin değil İspanya, İtalya, Portekiz ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerin de problemi olduğunu anlatan Kavaloğlu, şunları söyledi:

“Burada bir verginin kaçtığını görüyoruz ve bu bizi çok üzüyor. Bu ülkenin vatandaşları olarak yabancı turistlerin ülkemizde yatırım yapmaları tercih ederiz ama bakıldığında özellikle Alanya ve Konyaaltı’nda böyle bir satın almanın yapıldığı ve en yüksek alımları yapanların da Ruslar, Almanlar ve Ukraynalılar olduğu görülüyor. Denetimin dışında bir sınırlama da gelebilir.”