Annelere 2020'de En az 7500 TL Ödeme

Annelere 2020 yılında farklı başlıklar altında destek ödemeleri yapılacak. Yapılacak destek ödemelerine zam geldi.

Annelere 2020'de En az 7500 TL Ödeme

2020 yılında doğum yapan annelere 7500 TL ödeme yapılacak.

Devlet , vatandaşlara sosyal yardım adı altında birçok başlıkta vatandaşlara destekler vermeye devam ediyor. 2020 yılının gelmesi ile birlikte en çok araştırılan konular da , sosyal yardımların ne kadar artacağı meselesi oldu. Bu yardımlar arasında kadınlara doğum sonrası yapılan destekler ve yardımlar var.  Bu destekler süt parası, doğum parası, kreş yardımı, yarım gün çalışma olarak biliniyor. 

Asgari ücretle çalışan bir anne , 2020 yılında doğum yaptığında bu desteklerle 7 bin 500 TL 'ye kadar ödeme alabiliyor. 4 bin TL maaşla çalışan bir anneye ise bu destek 11 bin TL 'ye kadar çıkıyor. 

Devlet , geçen yıl 1 milyon çocuk için yardım yaptı ve vatandaşlara 450 milyon TL doğum desteği verdi. 

2020 EMZİRME PARASI

Asgari ücret zammının açıklanmasının ardındna bir kereye mahsus verilen emzirme yardımına da zam geldi. 2019 yılında 180 TL olan emzirme parası bu yıl 200 TL oldu. 

İŞ GÖRMEZLİK PARASI

SSK 'lı olarak çalışan kadınlar ise doğum yardımı adında izin döneminde iş görmezlik parası alıyor. İş görmezlik parası alabilmek için en z 90 gün sigorta prim ödemesi yapılmış olması gerekiyor. İş görmezlik parası ile son 3 aylık brüt maaşa göre hesaplanıyor. Günlük olarak hesaplanan brüt ücretin 3 'te 2 'si iş görmezlik maaşı olarak anneye ödeniyor. 

Çocukları okula başlayan anneler , yarım gün çalışma hakkından da faydalabiliyor. Doğum izni sonrası ilk çocuk için 60, ikincisi için 120 ve sonrasındaki çocuklar için ise anneler , 180 gün boyunca yarım gün çalışabiliyor. 

Anneler yarım gün çalışsa bile maaşını tam olarak alıyor. Engelli çocuğu olan anneler ise 12 ay boyunca yarı zamanlı çalışıyor. 

YENİ PROJE

Çocuğu olan ve sigortalı olarak bir yerde çalışmak isteyen anneler için "Kurumsal Çocuk Bakım Projesi" başladı. Projeden iş arayan, işe geri dönmek isteyen ya da 4A sigortalısı olarak bir işverenin yanında çalışan anneler faydalanabiliyor. Kurumsal Çocuk Bakımı Projesi ile uygulama illerinde yaşayan ve ilk önce kayıt yaptıran 10 bin 250 anne, gerekli şartları taşımışa halinde mali destekten yararlanacak. Yararlanma hakkı kazanan annelere 24 ay süresince toplam 15 bin 600 lira destek ödemesi yapılacak.

Sizce destek miktarları makul mü? Çalışmayan annelere de bu hak tanınmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

TÜM DESTEKLERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA