Anlık Çeyrek Altın Fiyatı 1 Günde Çakıldı

Son dakika haberi: Çeyrek altın fiyatında dün başlayan düşüş hızlandı ve 1 çeyrek altın fiyatı son 3 haftanın en düşük seviyesine kadar geriledi.

Anlık Çeyrek Altın Fiyatı 1 Günde Çakıldı

Çeyrek altın düşmeye devam ediyor.

Dün gelen faiz artırımı kararının ardından düşmeye başlayan dolar ile altında düşüş bugün de devam etti. Gelen son dakika bilgilerine göre dün 408 liraya gelen gram altın bugün 403 liraya kadar düştü ve son haftaların en düşük seviyesine kadar geriledi. 

DÜN FAİZ 200 BAZ PUAN ARTIRILDI

Önceki gün TC Merkez Bankası PPK toplantısı yapıldı ve toplantıdan sonra gelen açıklamada faizin 200 baz puan artırılarak 19 seviyesine çıkarıldığına yer verildi. Merkez Başkanı Naci Ağbal'ın imzası ile yayımlanan açıklamada, "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 17’den yüzde 19’a yükseltilmesine karar vermiştir." denildi. 

DOLAR KURUNDA SON DURUM

Faiz artırım kararının ardından 7.55 TL seviyelerinden düşmeye başlayan dolar kuru bugün 7.21 TL'ye kadar gerileyerek son haft3 haftanın en düşük seviyesine kadar geriledi. 

Euro kuru da dolar ile paralel olarak düşmeye devam ediyor. Faiz öncesi 9 lira olan Euro kuru 8.59 TL'ye kadar geriledi.

GRAM ALTINDA SON DURUM

Faiz sonrası 16 TL değer kaybederek 408 TL'ye kadar gerileyen gram altında bugün de düşüş devam etti ve gram altın 403 LT'ye kadar geriledi. 

ÇEYREK ALTIN

Faiz öncesi 690 lira seviyesinde olan çeyrek altında da düşüş meydana geldi ve 1 çeyrek altın fiyatı 660 lira oldu. 

İstanbul Altın Rafinerisi CEO'su Ayşen Esen, “Altın ithalatına ilişkin getirilen düzenlemeler bir amaca hizmet etmek isterken, bir yandan işlemleri durdurduğunu ve ihracatın önünü kesti.” diyerek altın piyasası hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Son 10 yıla baktığımızda Türkiye’nin altın ithalat ve ihracatı her zaman için belirli bir dengedeydi.”

“Yapılan düzenlemeler bir amaca hizmet etmek isterken, bir yandan işlemleri durdurdu ve ihracatın önünü kesti. Tek bir darphane, bir günde yapılan ithalat sayısına yetmez oldu. Geçmişte bir malı işleyip ihraç etmemiz 3 gün sürerken, bu süre 15 güne çıktı. Bu durum da, Türkiye’nin dünyada kredibilitesini ve talebini etkileyen bir unsurdur. Bunun sıkıntılı bir yere gideceğini düşünüyorum.”