Ankara'da ev sahibi olmak isteyene müjde! TOKİ dev projeyi müjdeledi

Toplu Konut İdaresi, başkent Ankara'da 994 konutluk yeni projeyi inşa etmeye hazırlanıyor. TOKİ Ankara projesinin içinde konutların dışında mağazalar, ilkokul, ortaokul ve camiler de bulunuyor.

Ankara'da ev sahibi olmak isteyene müjde! TOKİ dev projeyi müjdeledi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Ankara projesinin herkesin merakla beklediği ihale tarihi hakkında tüm bilgileri resmi internet sitesinden açıkladı.

Toplu Konut İdaresi'nin paylaştığı ihale detaylarında TOKİ'nin başkentte başlatacağı yeni projesinin Sincan'da inşa edileceği belirtildi. TOKİ'nin Yenipeçenek semtinde geliştireceği projede 994 daire yer alacak 5 Nisan 2024'te ihale çağrısı yapılacak TOKİ Ankara Sincan projesi kapsamında konutların yanı sıra mağazalar, ilk ve orta dereceli okullar, cami yer alacak.

TOKİ'nin Ankara Sincan 2024 projesinin ise, saha tesliminden sonra 700 takvim günü içerisinde tamamlanması bekleniyor. TOKİ'nin Ankara Sincan projesi için yayınladığı ihale ilanı şöyle:

Ankara'da ev sahibi olmak isteyene müjde! TOKİ dev projeyi müjdeledi

İKN : 2024/303278

1-İdarenin

a) Adı : T.C. ÇEVRE, ŞEHİR VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI

b) Adres: Bilkent Plaza B1 Blok 06800 Bilkent ÇANKAYA/ANKARA

c) Telefon numarası, faks: 3125652000 - 3122667748

d) İhale dokümanlarının elektronik imzalı olarak görüntülenebileceği ve indirilebileceği internet sitesi: https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/

2-İhalenin konusu yapım işinin

a) Adı : Ankara İli, Sincan İlçesi, Yenipeçenek Mahallesi 1. Etap 994 Adet Konut, 12 Adet Dükkan, 1 Adet İlkokul, 1 Adet Ortaokul ve 1 Adet Cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi

b) Niteliği, türü ve miktarı: 994 adet tünel kalıp evi, 12 adet normal kalıp atölyesi, 1 adet ilkokul, 1 adet ortaokul ve 1 adet cami. İnşaat işleri, altyapı ve peyzaj. Detaylı bilgiyi EKAP'ta yer alan ihalenin idari şartnamesinde bulabilirsiniz.

c) Yapım/teslim yeri: Ankara

d) Teslim süresi/tarihi: Teslim tarihinden itibaren 700 (yedi yüz) gündür.

d) İşe başlama tarihi: Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde. Yer tesliminin ardından çalışmalar başlayacak.

3-İhalenin

a) İhaleye davet tarihi ve saati (son teklif açılışı): 4 Mayıs 2024 - öğlen saat 12.00.

b) İhale konseyi toplantı yeri (elektronik tekliflerin açılacağı adres): Toplu Konut Yönetimi Dairesi Başkanlığı (Toki) - Toplantı odası

c) İhale değerlendirilirken uygulanan tekliflere, belgelere ve standartlara katılım koşulları:

4.1. İhaleye katılabilmek için isteklilerin elektronik tekliflerinin bir parçası olarak aşağıdaki belgeleri, yeterlilik kriterlerini ve fiyat dışı kalemlere ilişkin bilgileri beyan etmeleri gerekiyor.

4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunuzu kanıtlayan bilgiler

4.1.2.1. Tüzel kişilerde; İsteklinin yöneticisi ve ilişkisine bağlı olarak bağlı şirketlere ve ortaklık oranına (halka arz edilen paylar hariç)/üye/kurucuya ilişkin bilgiler EKAP yetkilileri tarafından alınmıştır.

4.1.3. Talep mektubu İdari Yönetmelikte belirlenen şekil ve içeriğe sahiptir.

4.1.4. Geçici teminatların şekli ve içeriği İdari Yönetmelikte belirlenir.

4.1.5 İhale edilen işlerde devletin onayı ile taşeronlar çalıştırılabilir. Ancak tüm işler taşeronlara devredilemez.

4.1.6 Tüzel kişiliğin yarıdan fazla hissesine sahip olan ortağa ait mesleki tecrübeyi gösteren bir belgenin tüzel kişi tarafından ibraz edilmesi halinde, bu belge ticaret ve sanayi odası ticaret sicil müdürlüğü tarafından düzenlenir. seviye. ilk bildirim tarihi itibarıyla ticari veya yeminli mali müşavir veya bağımsız muhasebeci tarafından yapılabilir. Düzenlendiği tarihten sonra düzenlenen yada düzenlendiği tarihten itibaren geçen yıl boyunca bu durumun kesintisiz olarak korunduğunu gösterdiği belge.

4.2. Ekonomik ve finansal uygulanabilirliğe ilişkin belgeler ve karşılamaları gereken kriterler:

4.2.1. İsteklinin ihale yılından önceki yıla ait olan yıl sonu bilançosu ya da eşdeğer belgesi:

İsteklinin yıl sonu bilançosu ya da ihale yılından önceki yıla ait eşdeğer belge;

a) Yüklenicinin yürürlükteki kanunlara uygun olarak bilanço yayınlaması, yıl sonu bilançosunu ya da bilançonun gerekli kriterleri sağladığını kanıtlayan kısımlarını ibraz etmesi;

b) Yürürlükteki kanuna göre bilanço yayınlama zorunluluğu bulunmayan yükleniciler, yıl sonu bilançolarını veya bilançonun gerekli kriterleri sağlayan kısımlarını veya standartlara uygun olarak onaylanmış belgeleri ibraz edeceklerdir. Bu kriterlerin karşılandığını göstermek amacıyla bağımsız bir muhasebeci veya muhasebeci tarafından hazırlanır. Sunulan bilanço ya da eşdeğer belgede;

a) Genel likidite oranının (dönen varlıklar/kısa vadeli yükümlülükler) en az 0,75 olması,

b) Sermaye oranının (toplam özsermaye/bilanço) en az 0,15 olması,

c) Bankanın kısa vadeli borç/özsermaye oranının 0,50'nin altında olması ve bu üç kriterin birlikte aranması. Yukarıdaki kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar son üç yıla kadar olan belgeleri sunabilirler. Bu durumda belgelerin ibraz edildiği yıllar itibarıyla tutarların ortalaması alınarak uygunluk kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığı kontrol edilecektir. Yılın ilk dört ayı içinde son teslim tarihi ya da başvuru tarihi olan tekliflerde, bir önceki yıla ait olan belgelerini sunmayanlar, son iki yıla ait belgelerini de sunabilirler. Bu belgelerin niteliklerini taşımayanlar iki yıl öncesine ait, üç yıl öncesine ve dört yıl öncesine ait belgeleri de sunabilirler. Bu durumda belgelerin ibraz edildiği yıllar itibarıyla tutarların ortalaması alınarak uygunluk kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığı kontrol edilecektir.

4.2.2. İş hacmini kanıtlayan belgeler:

 Teklif sahiplerinin, teklife davet tarihinden önceki yıla ait aşağıdaki belgelerden yalnızca birini sunmaları gerekmektedir:

a) Toplam hasılatı gösteren gelir tablosu,

b) İnşaat projesi hasılatını gösteren belgeler,

Yüklenicinin geliri teklif bedelinin %25'inden, inşaat geliri ise teklif bedelinin %15'inden az olmamalıdır. Bu kriterlerden herhangi birini karşılayan ve karşıladıklarını gösteren belgeleri sunan istekliler nitelikli kabul edilecektir. İhale tarihinden bir önceki yılda bu kriterleri sağlayamayanlar, ihaleye çıkıldığı yıldan bir önceki yıldan başlamak kaydıyla birbirini takip eden en son altı yıl için başvuruda bulunabilirler. Bu durumda belgelerin ibraz edildiği yıllar itibarıyla tutarların ortalaması alınarak uygunluk kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığı kontrol edilecektir. Yılın ilk dört ayı içinde başvuru veya son başvuru tarihi olan teşviklerde, önceki yıla ait gelir tablosu vermeyenler için, teşvikin gerçekleştiği önceki iki yıl, önceki iki yıl olarak kabul edilir. Gelir tablosunun bu düzeyinde yeterlik koşulu sağlanmıyorsa, gelir tablosu en son altı yıla kadar sunulabilir; önceki iki yıl, arz yılından önceki yıl olarak kabul edilir ve bu durumda, gelir tablosu son altı yıla kadar sunulabilir. Gelir tablosunun sunulduğu yıllara ait tutarların ortalaması alınarak uygunluk kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığı kontrol edilir.

4.3. Teknik yeterliliklere ve karşılaması gereken standartlara ilişkin belgeler:

4.3.1. İş deneyimi belgeleri:

Taahhüt edilen ve teklif edilen bedelin en az %50'si tutarında bir sözleşme kapsamında son on beş yıl içinde ihale veya benzeri iş için istenen işe ilişkin mesleki deneyimi gösteren belgeler.

4.4.Bu ihale paketindeki işler benzer işler olarak değerlendirilecek ve teknik ve mimari bileşenler benzer işlere eşdeğer kabul edilecektir:

4.4.1. Bu ihale çerçevesinde benzer projeler olarak değerlendirilen projeler:

6 Kasım 2011 tarih ve 27961 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan “İnşaatlarda Benzer Çalışma Grupları Hakkında Tebliğ”de yer alan “B/III grubu işler” benzer işler olarak kabul edilecektir. 4.4.2. Benzer işler için mühendislik ya da mimarlık bölümleri eşdeğer kabul edilecektir:

İnşaat Fakültesi veya Mimarlık Fakültesi

5. Ekonomik bakımdan en avantajlı teklif yalnızca fiyata göre belirlenecektir.

6. İhale yerli ve yabancı olan ı tüm isteklilere açıktır. İhale çağrısı yerli ve yabancı olan tüm isteklilere açık olup, Kamu İhale Kurumunun belirlediği esaslar çerçevesinde yerli isteklilere yüzde 15 oranında fiyat avantajı da uygulanacak.

7. Tekliflere EKAP üzerinden ücretsiz olarak danışılabilmektedir. Ancak isteklilerin ihale dokümanlarını elektronik imzalı olarak EKAP üzerinden yüklemeleri gerekmektedir.

8. Teklifler, EKAP üzerinden elektronik ortamdan hazırlandıktan sonra, elektronik imza ile imzalanacak ve teklife ilişkin elektronik anahtar ile teklif kapanış tarih ve saatine kadar da EKAP üzerinden gönderilecektir.

9. Yükleniciler tekliflerini eksiksiz bir anahtar teslim paket şeklinde sunacaklardır. İhale sonuçlarının alınmasından hemen sonra yüklenici firma ile anahtar teslim sözleşme imzalanacaktır.

10. Bu ihale kapsamında tüm işler teklif edilecektir.

11. gün. Yükleniciler teklif ettikleri bedelin en az %3'ü oranında, kendi belirleyecekleri tutar üzeriden geçici teminat vereceklerdir.

12. Bu ihale turunda elektronik açık artırma yapılmayacaktır.

13. Teklifin geçerlilik süresi, teklif tarihinden itibaren 150 (yüz elli) gündür.

14. Grupta hiçbir öneriye izin verilmez.

15. Diğer konular:

Teklifte uygulanan sınır değer faktörü (N): 1,00

Teklifleri limit fiyatın altında kalan yüklenicilerin Kanunun 38 inci maddesi hükümlerine göre açıklama yapması gerekecek.