Altının 1.500 Lira Olacağı Tarihi Açıkladılar

Fed’in faiz kararı altın fiyatlarının uçmasına neden oldu. Ons altının artmasına paralel olarak gram altın fiyatları da yükselmeye başlarken ekonomistlerde konu ile ilgili çarpıcı rakamlar gelmeye başladı.

Altının 1.500 Lira Olacağı Tarihi Açıkladılar

Altın fiyatlarında Fed rüzgarı kuvvetli esti. Fed’in 75 baz puan faiz artırımı nedeniyle altın fiyatları yukarı yönlü bir hız kazandı ve Ons altın fiyatları büyük bir ilerleme kaydetti. Fed’in bu kararı sonrası altının akıbetini merak edenler için Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk yatırımcılara flaş açıklamalarda bulundu.

Ons Altın 2 Bin 50 Doları Görecek

ABD Merkez Bankası FED'in geçtiğimiz günlerde faiz artırma karardı ve ardından FED Başkanı Powell'ın faiz açıklamaları sonrası altın fiyatları tırmanışa geçmişti. Yaşanan bu gelişmeleri değerlendiren ekonomist Mehmet Ali Yıldırımtürk, ons altının sene sonuna doğru 2 bin 50 dolar seviyelerine geleceğini söyledi.

1.700 doların altına kadar gerileyen Ons altın fiyatları sonrası Fed kararıyla yükselen piyasalar için Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, ons altının önümüzdeki dönemde bir süre 1.800-1.950 dolar bandında hareket edeceğini söyledi.

Ons altının önümüzdeki aylarda 1.950 doların üzerine çıkacağını söyleyen Yıldırımtürk, sene sonuna doğru ise bu rakamın 2 bin 50 lira olacağını söyledi.

Gram Altın Yıl Sonunda 1.500 Lira Seviyelerine Gelecek

955 liraya kadar gerileyen gram altının fiyatının ise yaşanan gelişmelerle ve ons altın fiyatlarına bağlı olarak 1.019 liraya kadar yükseldiğini belirten Yıldırımtürk, önümüzdeki süreçte gram altının 1.350 liraya kadar yükseleceği ve yılsonunda 1.500 lira seviyesine çıkacağını öngördüğünü söyledi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /